Imamul gazduit de Arhiepiscopul catolic in Republica Centrafricana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Imamul găzduit de Arhiepiscopul catolic în Republica Centrafricană

[2014-01-10]
Cel mai important cleric musulman din Republica Centrafricană locuiește în casa celui mai important prelat catolic, ca refugiat, informează mai multe publicații. Arhiepiscopul Dieudonné Nzapalainga de Bangui și imamul Oumar Kobine Layama au emis un apel comun pentru încetarea conflictului care sfâșie națiunea, conflict început în decembrie 2012.
"Această țară, Republica Centrafricană, ar fi putut foarte bine să fie asemenea Elveției", a spus Arhiepiscopul Nzapalainga unui reporter de la un post de televiziune britanic. "Am mers la școală cu băieți musulmani. Jucam fotbal împreună." Se estimează că peste o mie de persoane au murit de când membrii Anti-balaka, o rețea de miliții creștine loiale fostului președinte François Bozizé, luptă împotriva forțelor islamiste Séléka, ce l-au ajutat pe Michel Djotodia să ajungă în martie 2013 la putere.
Membrii coaliției Séléka și-au asumat puterea în această țară în martie, "îmbarcându-se de luni de zile în jafuri, violuri și ucideri", se spune într-un raport Reuters de luna trecută. Membrii Séléka, unii străini, au atacat instituțiile creștine, provocând temerile de genocid. Președintele Djotodia susține că nu are control asupra Séléka, mișcare pe care oficial al desființat-o, dar care rămâne activă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 488, Ultimul acces: 2021-02-26 05:48:46