Patriarhul Kirill avertizeaza occidentul privitor la de-crestinarea societatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Kirill avertizează occidentul privitor la de-creștinarea societății

[2014-01-10]
Îndepărtarea adevăratului sens al Crăciunului din spațiul public, inclusiv substituirea lui cu alte nume, poate să aibă consecințe periculoase, a avertizat Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii. Biserica Ortodoxă Rusă celebrează și Crăciunul, la fel ca Paștele, după calendarul "neîndreptat" (adică după calendarul iulian și nu după cel gregorian).
"Este o acțiune politică, un act care urmărește izgonirea valorilor creștine, inclusiv a sărbătorilor creștine din viețile oamenilor. Aceasta este o dezarmare spirituală a maselor. Este o tendință deosebit de periculoasă", a declarat el marțea aceasta, într-un interviu pentru canalul de televiziune Russia-1. Dreptul individului de a-și mărturisi public creștinismul este violat în Occidentul obsedat de protejarea drepturilor omului, a susținut el. A menționat cazuri în care prezentatori de televiziune sau cadre medicale au avut de suferit datorită purtării de cruciulițe în timpul practicării meseriei.
"Valorile creștine în Europa rămân, desigur, în viețile oamenilor. Am avut experiența întâlnirii cu vest-europeni care păstrează toate acestea în inimile lor. Dar tendința politică generală, direcția generală a elitelor este fără îndoială anti-creștină și anti-religioasă", a mai spus Patriarhul ortodox rus. "Am trecut printr-o eră a ateismului și dorim să strigăm ca să audă lumea întreagă: Oameni, opriți-vă! Noi știm ce fel de viață este aceasta!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 501, Ultimul acces: 2021-02-28 01:00:47