Slujba arhiereasca de Boboteaza la Catedrala Episcopala din Slatina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească de Bobotează la Catedrala Episcopală din Slatina

[2014-01-10]
Luni, 6 ianuarie, în ziua Praznicului Bobotezei, Preasfințitul Părinte Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie și sfințirea Aghiasmei Mari la Catedrala Episcopală din Slatina, informează episcopiaslatinei.ro
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța praznicului: „Dacă la Nașterea Sa Mântuitorul Hristos sfințește pământul, pentru că se întrupează, luând plămada trupului nostru, iată că astăzi, intrând în Iordan, Dumnezeu sfințește firea apelor.
Totodată, la Pogorârea Sfântului Duh se sfințește văzduhul, iar prin Patima Sa cea de voie, precum și prin moartea și Învierea Sa, Hristos ne-a sfințit pe noi oamenii. Dumnezeu S-a pogorât pe pământ, S-a botezat în Iordan, și-a dat viața Sa pentru noi și a trimis pe Preasfântul Său Duh asupra noastră, ca să ne mântuiască din robia morții și a păcatului”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 510, Ultimul acces: 2021-02-26 22:28:07