BOR cade in ispita banului: Patriarhia, amendata pentru o licitatie de 14 milioane de euro (Ziare.com) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

BOR cade in ispita banului: Patriarhia, amendata pentru o licitatie de 14 milioane de euro (Ziare.com)

[2014-01-10]
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a fost amendata cu 10.000 de lei de catre Ministerul Finantelor Publice, pentru mai multe nereguli gasite la o licitatie in valoare de 14 milioane de euro.
Inspectorii au descoperit ca Patriarhia a atribuit de doua ori acelasi contract de milioane de euro unui consortiu de firme, in ciuda contestatiilor castigate de o alta companie participanta la licitatie, potrivit Pro TV.
Proiectul se referea la consolidarea Palatului Patriarhiei cu bani publici si a atras numerosi constructori din Romania, suma pusa la bataie de BOR fiind uriasa, respectiv 14 milioane de euro.
Procedura de atribuire a lucrarilor de consilidare a inceput acum un an, la licitatie participand 13 companii. Conducerea BOR a optat pentru un consortiu de patru firme din Bucuresti si Suceava, cu toate ca aceasta mai castigase o licitatie.
O alta companie din Capitala, care s-a prezentat la licitatie, a contestat de doua ori societatea castigatoare, iar Consiliul de Solutionare a Contestatiilor i-a dat dreptate si a anulat decizia BOR.
La fel a procedat si Curtea de Apel, fiind sesizat Ministerul Finantelor Publice, prin unitatea de Coordonare si Valorificare a Achizitiilor Publice, care a amendat Patriarhia cu 10.000 de lei pentru aceste neregului.
Conducerea Bisericii a contestat, insa, amenda si a cerut ca aceasta sa fie anulata, sustinand ca nu este justificata.
BOR acuza ministerul de "tergiversare"
Patriarhia a raspuns acestor acuzatii, sustinand ca amenda a venit din partea Unitatii de Coordonare si Ver ificare a Achizitiilor Publice (UCVAP) din cadrul Ministerului Finantelor Publice pe nedrept.
Reprezentantii Patriarhiei spus ca BOR "a indeplinit in termenul legal de 15 zile hotararile celor doua institutii (Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor si Curtea de Apel Bucuresti - n.red.), in pofida incercarilor de tergiversare ale reprezentantilor UCVAP".
"In concluzie, Patriarhia Romana isi exprima convingerea ca justitia va constata caracterul abuziv al amenzii aplicate de UCVAP din Ministerul Finantelor Publice pentru 'vina' Patriarhiei Romane de a fi adus la indeplinire in termenul legal o hotarare judecatoreasca irevocabila.
De asemenea, Patriarhia Romana spera ca tergiversarile birocratice nejustificate si neexplicate de UCVAP vor inceta si vor fi demarate lucrarile de executie ale acestui proiect cu finantare europeana, semnat de Patriarhia Romana impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale inca din anul 2012", se arata intr-un comunicat al Bisericii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 530, Ultimul acces: 2021-02-26 05:51:49