Un stralucit protector al culturii romanesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un strălucit protector al culturii românești

[2014-01-12]
Sfântul Domnitor al Țării Românești Constantin Brâncoveanu, iscusit diplomat și om de stat, ctitor de lăcașuri sfinte în țară și peste hotare, iubitor și ctitor de artă românească, protector al vieții bisericești ortodoxe din Transilvania și din Patriarhiile Răsăritene, martir pentru credința creștină alături de cei patru fii ai săi și de sfetnicul Ianache, a fost un adevărat protector al mediului cărturăresc și al tiparului la sfârșitul secolului al XVII-lea și la începutul secolului al XVIII-lea.
Mediul intelectual promovat de frații Constantin Cantacuzino, Mihai Cantacuzino și Șerban Cantacuzino, unchii după soră ai domnitorului Constantin Brâncoveanu, mediu oferit generos acestuia, a contribuit în mod esențial la formarea sa intelectuală. Din copilărie, cu dascăli rămași anonimi, dar foarte probabil recomandați de stolnicul Constantin Cantacuzino, Brâncoveanu a învățat grecește și latinește.
Mai multe detalii în Lumina de Duminică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 614, Ultimul acces: 2021-02-26 05:53:46