164 ani de la nasterea lui Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

164 ani de la nașterea lui Eminescu

[2014-01-11]
15 ianuarie este ziua în care îl comemorăm pe Eminescu. De la București și până la Chișinău, de la Timișoara și până la Constanța și chiar peste hotare, românii îl vor omagia pe cel mai îndrăgit și cunoscut dintre poeții lor.
Ca avanpremieră a zilei de 15 ianuarie, TRINITAS TV vă oferă duminică, 12 ianuarie, de la ora 21.00, o ediție specială a emisiunii ”Credință și cultură azi”. Tema acestei ediții a cărei invitat este tânărul filozof Cătălin Cioabă este ”Eminescu în mărturiile contemporanilor săi”.
Pe „Aleea scriitorilor” din Cimitirul Bellu, unde se află mormântul poetului, va fi oficiată, miercuri, o slujbă pomenire pentru cel care a contribuit în mod esențial la construirea istoriei literaturii române și la dezvoltarea limbii noastre literare moderne.
A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, pe data de 15 ianuarie, elevii și profesorii instituțiilor de învățământ din Capitală și din provincie să participe la slujba de pomenire oficiată la mormântul lui Eminescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 463, Ultimul acces: 2021-02-26 05:55:15