Elemosinierul papal a celebrat funeraliile unui om al strazii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Elemosinierul papal a celebrat funeraliile unui om al străzii

[2014-01-11]
Vineri, în capela Universității Pontificale "Urbaniana" din Roma, au avut loc funeraliile unui om al străzii care a murit în apropierea Vaticanului acum o lună. Numele său a fost Alexander Pawlewski, un polonez care avea 63 de ani, om al străzii, de care avea grijă de 30 de ani Comunitatea Sant'Egidio, care a organizat și funeraliile. Ceremonia a fost oficiată de Mons. Konrad Krajewski, elemosinierul Papei Francisc, la oficiul religios luând parte numeroși studenți și oameni ai străzii.
În predica de la serviciul religios, pr. Policarpo Nowac a spus că în "această criză economică, spirituală și morală de astăzi sufletele multora se răcesc și mulți mor în condiții inumane. Trebuie să ne ferim de răul cel mai răspândit: egoismul, indiferența, oferind mai mult timp aproapelui și recunoscându-i mai ales demnitate de fiu al lui Dumnezeu", aflăm din materialul publicat de Radio Vatican. Carlo Santoro, membru al Comunității Sant'Egidio, a spus că au decis să ofere o slujbă religioasă frumoasă acestui om al străzii deoarece "și ei sunt asemenea nouă și au dreptul la o înmormântare frumoasă, ținând cont de faptul că de multe ori este vorba despre persoane care mor singure și despre care nimeni nu știe că au murit".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 470, Ultimul acces: 2021-02-26 08:52:56