Ziua Culturii Nationale sarbatorita de studentii teologi galateni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Culturii Naționale sărbătorită de studenții teologi gălățeni

[2014-01-14]
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 14 ianuarie 2014, Departamentul Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității gălățene “Dunărea de Jos”, a organizat un moment comemorativ pentru cinstirea Luceafărului poeziei românești – Mihai Eminescu, după cum a precizat Părintele Gabriel Molocea.
Evenimentul, care se înscrie în seria manifestărilor culturale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos prilejuite de cinstirea, la data de 15 ianuarie, a Zilei Culturii Naționale, a reunit preoți, cadre didactice universitare, studenți teologi și elevi seminariști.
Programul a debutat cu o slujbă de pomenire, după care, în Sala “Melchisedec Ștefănescu” a fost omagiată personalitatea poetului național Mihai Eminescu, la împlinirea a 164 de ani de la nașterea sa.
Cu acest prilej a fost prezentat un scurt film documentar, au fost audiate cele mai cunoscute poezii din opera lui Mihai Eminescu în interpretarea unor artiști români consacrați, au fost prezentate principalele repere biografice și au fost lansate invitații la cuvânt și dezbateri libere pe tema vieții și operei geniului literaturii românești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 550, Ultimul acces: 2021-02-26 05:57:19