Parohia Sf. Anton Curtea Veche se pregateste sa isi sarbatoreasca ocrotitorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Sf. Anton Curtea Veche se pregătește să își sărbătorească ocrotitorul

[2014-01-14]
Biserica Domnească - Paraclis Patriarhal - Sfântul Anton – Curtea Veche din Capitală își sărbătorește, în fiecare an la 17 ianuarie, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Antonie cel Mare, a cărui icoană făcătoare de minuni se află în acest sfânt lăcaș.
Sărbătoarea hramului se va desfășura după următorul program:
Joi, 16 ianuarie:
16:30 - Procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare și Acatistul Sfântului.
17:30 - Slujba Vecerniei 19:00 - Slujba Litiei
Vineri, 17 ianuarie:
7:30 - Acatistul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare
8:00 - Slujba Utreniei
9:30 - Sfânta Liturghie
„Vă așteptăm ca în fiecare an să îl cinstim în ziua sa de prăznuire pe Sf. Cuv. Antonie cel Mare, părintele și ocrotitorul nostru, care de atâtea ori în nevoi și în necazuri a mijlocit pe lângă Bunul Dumnezeu pentru noi, pururea rugători la icoana sa făcătoare de minuni din Biserica Sf. Anton - Curtea Veche”, a spus părintele Ciprian Apetrei, preot slujitor la Parohia Sf. Anton - Curtea Veche.
Biserica are și un muzeu parohial care deține o icoană cu Sfânta Treime la Stejarul Mamvri de la 1715, realizată în timpul domnitorului Ștefan Cantacuzino, care face parte din catapeteasma veche a bisericii. De asemenea, mai există în muzeul bisericii o anaforniță dăruită bisericii de Sfântul Constantin Brâncoveanu, precum și alte obiecte de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și din întreg secolul al XIX-lea

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6777, Ultimul acces: 2021-02-27 23:44:19