Procesiune cu icoana facatoare de minuni a Sf. Antonie cel Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Sf. Antonie cel Mare

[2014-01-14]
În fiecare an, la 17 ianuarie, Biserica Domnească de la Curtea Veche din Capitală își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Sărbătoarea hramului va începe încă de joi seara – 16 ianuarie 2014 - prin procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare până la locul unde s-a aflat biserica Sfântul Anton ce a ars în incendiul din anul 1847.
„Pentru al treilea an vom fi pelerini alături de icoana făcătoare de minuni a Sf. Cuv. Antonie cel Mare de la Biserica Sf. Anton - Curtea Veche până la monumentul din Piața Sfântul Anton care marchează locul unde la 1715 până la 1847 a fost Biserica Sfântul Anton - Pușcărie. Această biserică a ars în incendiul din 23 martie 1847 salvându-se în chip miraculos icoana făcătoare de minuni care se află în biserica noastră. Aici, vom săvârși slujba Acatistului Sf. Cuv. Antonie cel Mare. Astfel, vom reface, în procesiune, drumul icoanei făcătoare de minuni a Sfântului de la biserica care a ars la 1847 la Biserica Sfântul Anton - Curtea Veche. Vă așteptăm să fiți pelerini alături de icoana făcătoare de minuni a Sf. Antonie”, a precizat părintele Ciprian Apetrei, preot slujitor la Biserica Domnească de la Curtea Veche.
Biserica Domnească de la Curtea Veche este cel mai vechi lăcaș de cult din Capitală, fiind cunoscut și pentru icoana făcătoare de minuni a Cuviosului Antonie, care se păstrează aici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 542, Ultimul acces: 2021-02-28 14:14:48