Hramul Parohiei Botezul Domnului de la Fonte Nuova, Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Parohiei Botezul Domnului de la Fonte Nuova, Italia

[2014-01-14]
Pe data de 12 ianuarie 2014, în Duminica după Botezul Domnului, Parohia din Fonte Nuova cu hramul „Botezul Domnului” a avut bucuria și onoarea de a primi vizita Preasințitului Părinte Episcop Siluan al Italiei, după cum informează episcopia-italiei.it
La ora 10.30 a început Sf. Liturghie, unde Preasfințitul a ținut un cuvânt de învățătură în legătură cu Praznicul Bobotezei. Un mesaj interesant al Preasfințitului a fost legat de faptul că Domnul Hristos a coborât în apele Iordanului ca să sfințească firea apei și a lumii întregi. Domnul a curățat de păcat apele și a însănătoșit lumea. Apa se schimonosește și dacă se vorbește urât în fața ei. A vorbit despre filmul „Apa” unde se poate viziona formula apei sfințite care, văzută de cercetători la microscop, este mult mai armonioasă și mai frumoasă decât a apei comune. Dar la fel de interesant este un episod relatat de Preasfinția Sa despre membrii guvernului Chinei care, vrând să suprime sângeros o revoluție, s-au otrăvit cu apa care era pe masa încăperii unde se găseau. Cele spuse au fost atât de negative, încât s-au îmbolnăvit, ba unii au și murit. Apa are o memorie, un fel de conștiință. Absoarbe pozitivitatea sau negativitatea omului. Preasfințitul a atras atenția că așa cum se vorbește în familii, așa și mediul, și apa, și bucatele, dar și persoanele sunt influențate. De aceea, creștinii închină toate: apa, mâncarea și tot ce-i aparțin. Mai ales în lumea poluată din care facem parte, semnul Crucii și numele Preasfintei Treimi sunt indispensabile în supraviețuirea și sfințirea omului.
A urmat împărtășania, împărtășindu-se din trei potire aproximativ 100 de copii. La sfârșitul Slujbei, Ierarhul a felicitat comunitatea de la Fonte Nuova pentru ziua hramului, dar și pentru activitățile misionare pe care le desfășoară. După amiază, s-a mers la sala unde s-a organizat recepția. Masa și catering-ul au fost și de data aceasta asigurate de membrii Parohiei, doamnele creștine din comitetul parohial pregătind alese sortimente de bucate tradiționale românești. Pentru programul artistic, protagoniștii au fost mai ales copiii și tinerii din marea Familie bisericească. Un grup de copii de la Școala duminicală a prezentat două scenete umoristice și un moment de dans folcloric românesc, înveșmântați în costume naționale. Tinerii conduși de doamna preoteasă Lorena au prezentat un „plugușor al jurnaliștilor”. Tinerii au cântat vocal și instrumental, în centrul atenției fiind Izabela Ihnatiuc, o tânără foarte talentată din punct de vedere artistic, și Alexandru Oblesniuc, care a cântat la saxofon mai multe melodii folclorice. Doru Pălie a susținut cu profesionalitate timp de o oră un captivant moment de muzică populară. Lui i-a fost încredințată din toamna anului trecut conducerea artistică a grupului Nepsis din această parohie.
Spre sfârșit, Consiliul parohial a făcut o urare Preasfințitului Siluan: „Iar acuma spre sfârșit / Vă urăm praznic fericit / pe Preasfințitul să-L ascultăm / Cu predica-i să ne mângâiem / Cuvântul din gura Lui / E mireasma Raiului / Vorbe dulci, duhovnicești / Mult aștepți să te hrănești / Iar acuma la plecare / Har mult și binecuvântare / Pace multă să avem / Rugăciune să facem / Doamne ajută-ne pe noi / Întărește-ne-n nevoi / Și la anul care vine / S-auzim numai de bine!
Au urmat un moment de poezie și cântece patriotice recitate de un grup de copii.
În încheiere, Preasfințitul Siluan a adresat un gând profetic referitor la viitorul Bisericii Ortodoxe Române în Italia cu privire la copiii de astăzi. În măsura în care ne ocupăm și investim religios și educațional în copii, în aceeași măsură va exista un viitor al Bisericii și al societății.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 339, Ultimul acces: 2020-08-08 02:28:21