Liturghia celor 100 de preoti, la Onesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghia celor 100 de preoți, la Onești

[2014-01-14]
La Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh“ din Onești a avut loc ieri,13 ianuarie, Sinaxa preoților din Protopopiatul Onești. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
A devenit o tradiție ca, la început de an, preoții Protopopiatului Onești să se întâlnească în rugăciune la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh“. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de PS Ioachim Băcăuanul, împreună cu soborul de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, toți cei 100 de slujitori ai sfintelor altare au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos de Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala „Ierotheos“ a preoților Protopopiatului Onești. „Preoții s-au împărtășit din același potir și apoi au îngenunchiat în timpul rugăciunii de dezlegare citite de PS Ioachim Băcăuanul. Anul acesta, Sfântul Sinod a rânduit să avem în ținta atenției noastre Taina Sfintei Mărturisiri și Taina Sfintei Împărtășanii. Putem spune că la Onești au debutat manifestările dedicate Anului Omagial 2014. Am avut un moment deosebit dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni. Astfel, am prezentat icoana Sfinților Brâncoveni spre închinarea preoților și a credincioșilor. Întrucât anul acesta se împlinesc 100 de ani de când a început Primul Război Mondial, s-a săvârșit Parastasul pentru eroii căzuți pe front pe Valea Trotușului. Ne-am bucurat de binecuvântările cuvenite din partea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și de urările de sănătate, sfințenie și putere în anul 2014. Prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, nădăjduim ca Dumnezeu să ne ocrotească de boli, de necazuri, de dureri. Ierarhul nostru s-a rugat ca peste noi să coboare lumina Preasfintei Treimi, care să ne lumineze inima, mintea și sufletele noastre în toate zilele noastre. Anul acesta se împlinesc 520 de ani de când s-a sfințit Biserica Borzești, ctitorită de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza mai multe manifestări în protopopiatul nostru“, a relatat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1352, Ultimul acces: 2020-08-08 07:11:32