Papa Francisc: Iubirea lui Dumnezeu repara greselile noastre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Iubirea lui Dumnezeu repară greșelile noastre

[2014-01-13]
Iubirea lui Dumnezeu repară greșelile noastre deoarece nu ne abandonează niciodată, chiar și atunci când nu percepem această iubire, a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată luni dimineață în Capela Casei Santa Marta din Vatican. În pericopa evanghelică de astăzi, citim în sinteza publicată de Radio Vatican, Isus îi cheamă pe primii apostoli, Petru, Andrei, Iacob și Ioan, care lasă mrejele pentru a-l urma pe Cristos.
Comentând Evanghelia zilei, Papa Francisc a subliniat că Domnul dorește să îi pregătească pe discipoli pentru noua lor misiune: "Însuși Dumnezeu, prin iubirea Sa, pregătește calea, pregătește viețile noastre, pentru fiecare dintre noi", a spus Sfântul Părinte. "El nu ne face creștini în mod imediat: El pregătește calea noastră, viața noastră, dă timp." Domnul "intervine în istorie, aranjează situația și merge înainte cu noi", a spus Papa Francisc. Referindu-se la genealogia lui Isus din Evanghelii, Sfântul Părinte a spus că în acea listă "sunt păcătoși și păcătoase", de aceea Domnul "a intervenit, a corectat calea, a pus lucrurile în ordine. Îmi place să mă gândesc că Domnul are sentimentele cuplului care așteaptă un fiu: așteaptă. Ne așteaptă mereu în această istorie și apoi ne însoțește. Aceasta este iubirea eternă a Domnului: eternă, dar concretă! Aceasta este iubirea lui Dumnezeu care ne iubește dintotdeauna și niciodată nu ne abandonează!"
De asemenea Papa Francisc a spus că pentru oameni este dificil să creadă că Dumnezeu se gândește la ei, însă, pentru creștini, este un act de credință: "Rațiunea ne spune: 'Cum poate Domnul să se gândească la mine când are atâtea persoane?' Dar El ne-a nepregătit calea prin mamele, bunicile, tații, bunicii și străbunicii noștri... Aceasta este iubirea Sa: concretă, eternă și particularizată. Să ne rugăm cerând harul să înțelegem iubirea lui Dumnezeu, care nu poate fi înțeleasă niciodată! Se simte, se plânge, dar nu putem să o înțelegem aici. Și acest lucru ne spune cât de mare este această iubire. Domnul ne pregătește de mult timp, merge cu noi, pregătindu-i pe alții. Este mereu cu noi! Să cerem harul să înțelegem cu sufletul această mare iubire".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 520, Ultimul acces: 2021-02-26 06:01:42