Cateva detalii despre viitorii Cardinali - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Câteva detalii despre viitorii Cardinali

[2014-01-14]
Numele celor nouăsprezece Cardinali numiți de Papa Francisc au fost anunțate public după rugăciunea Angelus de duminică, 12 ianuarie 2014. Dar cine sunt oamenii din spatele numelor? Noii Cardinali vor veni din toate colțurile pământului și dintr-o mare varietate de slujiri. Vă prezentăm în continuare punctele principale legate de cei 19 Cardinali - 16 electori și 3 ne-electori - care vor fi creați de Papa Francisc în ziua de 22 februarie 2014, în Sărbătoarea Catedrei lui Petru.
Mons. Pietro Parolin
Făcând parte din corpul diplomatic al Sfântului Scaun începând din 1986, a fost Nunțiu apostolic în Venezuela între anii 2009 și 2013, când Papa Francisc l-a numit secretar de stat al Vaticanului.
Mons. Lorenzo Baldisseri
Anterior Nunțiu apostolic în Brazilia, unde l-a primit pe Papa Benedict al XVI-lea în vizita sa din anul 2007, a fost numit, începând din ianuarie 2012, secretar al Congregației pentru Episcopi, până când a fost numit secretar general al Sinodului Episcopilor, de către Papa Francisc, în septembrie 2013.
Mons. Gerhard Ludwig Müller
Absolvind filosofia și teologia, a fost profesor de teologie dogmatică la Universitatea Catolică Ludwig-Maximilians din Munchen, Germania, între 1986 și 2002, călătorind ca profesor vizitator la universități din lumea întreagă. În anul 2012, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, președinte al Comisiei Pontificale "Ecclesia Dei", președinte al Comisiei Biblice Pontificale și președinte al Comisiei Teologice Internaționale.
Mons. Beniamino Stella
Făcând parte din corpul diplomatic al Sfântului Scaun începând din 1970, a fost anterior Nunțiu apostolic în Cuba și Columbia, și a fost numit prefect al Congregației pentru Cler, de către Papa Francisc, în septembrie 2013.
Mons. Vincent Gerard Nichols
Având masteratul în teologie și anterior secretar general al Conferinței Episcopilor Catolici din Anglia și Țara Galilor, a fost Arhiepiscop Mitropolit de Birmingham (Marea Britanie) din anul 2000 până în anul 2009, când Papa Benedict al XVI-lea l-a numit Arhiepiscop Mitropolit de Westminster (Marea Britanie).
Mons. Leopoldo José Brenes Solórzano
A obținut licența în Teologia Sacră la Universitatea Pontificală Laterană din Roma (Italia) și a fost numit Arhiepiscop Mitropolit de Managua (Nicaragua), de către Papa Ioan Paul al II-lea, în martie 2005.
Mons. Gérald Cyprien Lacroix ISPX
Făcând parte din "Institutul Secular Pius al X-lea" începând din anul 1975, a fost atât secretar general cât și director general al Institutului, precum și director general al centrului acestuia de formare spirituală "Maison du Renouveau". A fost numit Arhiepiscop Mitropolit de Quebec (Canada), de către Papa Benedict al XVI-lea, în februarie 2011.
Mons. Jean-Pierre Kutwa
Doctor în teologie biblică și anterior Arhiepiscop Mitropolit de Gagnoa (Coasta de Fildeș), a fost numit Arhiepiscop Mitropolit de Abidjan (Coasta de Fildeș), în mai 2006.
Mons. Orani Joăo Tempesta OCist
Membru al Ordinului Cistercian începând din 1969, a fost superior al Mănăstirii Sf. Bernard din Săo José do Rio Pardo (Brazilia), din anul 1984 până când mănăstirea a devenit abație în 1996, când a fost ales ca primul ei abate. Anterior președinte al Comisiei Naționale pentru Cultură, Educație și Comunicații Sociale din Brazilia, a fost numit Arhiepiscop Mitropolit de Săo Sebastiăo do Rio de Janeiro (Brazilia), în februarie 2009, funcție în care l-a primit pe Papa Francisc în vizita acestuia din iulie 2013.
Mons. Gualtiero Bassetti
A fost anterior membru al Comisiei Episcopale pentru Cler și Viața Consacrată a Conferinței Episcopale Italiene, și membru al conducerii Comitetului Catolic pentru Colaborarea Culturală cu Bisericile Ortodoxe și Bisericile Ortodoxe Orientale. Este actualmente vice-președinte al Conferinței Episcopale Italiene pentru Italia Centrală și Arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve (Italia).
Mons. Mario Aurelio Poli
Absolvind ca doctor în teologie Universitatea Pontificală Catolică din Argentina, a fost numit aici profesor de istorie eclesiastică, în anul 1980. Este actualmente președinte al Comisiei Episcopale pentru Educația Catolică și al Comisiei Episcopale pentru Slujiri din cadrul Conferinței Episcopale Argentiniene, și a fost numit Arhiepiscop Mitropolitan de Buenos Aires (Argentina), de către Papa Francisc, în martie 2013.
Mons. Andrew Yeom Soo-jung
Arhiepiscop de Seoul (Coreea de Sud) începând din mai 2012, a ocupat anterior o serie de funcții administrative în parohii și seminarii din întreaga Coree de Sud.
Mons. Riccardo Ezzati Andrello SDB
Membru al Ordinului Salezienilor lui Don Bosco începând din anul 1966, a activat în cadrul Ordinului său în parohii și instituții educaționale pe întreg teritoriul Chile. Anterior Arhiepiscop Mitropolit de Concepción (Chile), a fost numit Arhiepiscop Mitropolitan de Santiago (Chile), în decembrie 2010.
Mons. Philippe Nakellentuba Ouedraogo
Anterior membru al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, a fost numit Arhiepiscop Mitropolitan de Ouagadougou (Burkina Faso), de către Papa Benedict al XVI-lea, în mai 2009.
Mons. Orlando Quevedo OMI
Deja membru al Misionarilor Oblați ai Mariei Imaculate, a absolvit pedagogia la Universitatea Sf. Toma din Manila (Filipine). A fost numit primul Episcop de Kidapawan (Filipine), atunci când a fost înființată această Dieceză, în noiembrie 1982, și numit Arhiepiscop Mitropolit de Cotabato (Filipine), de către Papa Ioan Paul al II-lea, în anul 1998.
Mons. Chibly Langlois
Numit Episcop de Les Cayes (Haiti), de Papa Benedict al XVI-lea, în august 2011, a fost anterior profesor de teologie pastorală la Seminarul Mare Notre-Dame din Port-au-Prince (Haiti) și profesor la Institutul Diecezan pentru Educație și Promovare Umană din Jacmel (Haiti).
Papa Francisc va alătura Colegiului Cardinalilor și trei Arhiepiscopi emeriți, care s-au distins prin slujirea adusă Sfântului Scaun și Bisericii:
Mons. Loris Francesco Capovilla
Un jurnalist talentat și fost editor al unei reviste diecezane săptămânale din Veneția (Italia), a fost secretar al lui Angelo Giuseppe Roncalli, mai târziu Papa Ioan al XXIII-lea, mai întâi în Veneția și apoi în Vatican. A fost delegat pontifical pentru Sanctuarul Sfintei Case din Loreto (Italia) din 1971 până la retragerea sa în 1988. La 98 de ani, este al treilea cel mai în vârstă Arhiepiscop din lume și va fi cel mai în vârstă membru al Colegiului Cardinalilor.
Mons. Sebastián Aguilar CMF
Membru al Fiilor Misionari ai Inimii Neprihănite a Mariei și anterior Episcop de León (Spania), este Arhiepiscop emerit de Pamplona (Spania), unde a activat din 1993 până la retragerea sa în 2007.
Mons. Kelvin Edward Felix
Absolvind ca doctor în sociologie la Universitatea din Bradford (Marea Britanie) în 1970, a fost profesor de sociologie la Universitatea Indiilor de Vest din St. Augustine (Trinidad Tobago) timp de mulți ani. Anterior președinte al Conferinței Caraibiene a Bisericilor, președinte al Conferinței Episcopale a Antilelor, membru al Consiliului Pontifical pentru Familie și membru al Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, este Arhiepiscop emerit de Castries (Saint Lucia), conducând această Dieceză de la numirea sa în 1981 până la retragerea sa în 2008.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 273, Ultimul acces: 2020-07-20 06:36:43