Un nou preot franciscan hirotonit pentru Provincia Sf. Iosif din Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou preot franciscan hirotonit pentru Provincia Sf. Iosif din România

[2014-01-13]
În ajunul Solemnității Botezului Domnului, în Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Alcamo (Sicilia, Italia), în ziua de 11 ianuarie 2014, au fost hirotoniți 4 preoți, 3 pentru Dieceza de Trapani și fratele Sergiu Cătălin Farcaș pentru Provincia "Sf. Iosif" din România. Cei 4 au fost hirotoniți prin impunerea mâinilor PS Pietro Maria Fragnelli. La Sfânta Liturghie, pe lângă Episcopul consacrator, au participat Ministrul provincial din Sicilia, fratele Giambattista Spoto, Secretarul provincial al Provinciei "Sfântul Iosif" din România, delegat al Ministrului provincial, Emilian Cătălin, rectorul și profesorii seminarului din Trapani, aproximativ 100 de preoți și 14 diaconi permanenți, persoane consacrate, părinți și rude ale candidaților, precum și foarte mulți credincioși.
Cei aproximativ 100 de preoți și cei 4 diaconi care urmau să fie sfințiți preoți au pornit în procesiune din biserica surorilor clarise de clauzură spre Bazilica Adormirea Maicii Domnului, biserica-mamă din Alcamo, după ce au invocat Duhul Sfânt prin cântecul "Veni, Creator Spiritus", citim în relatarea de pe situl OFMConv.ro. Bazilica era arhiplină de credincioși veniți din toate parohiile din Alcamo și nu numai. La începutul Liturghiei, PS Pietro Maria Fragnelli i-a salutat pe cei prezenți și pe candidații la preoție. "Este solemnitatea Botezului Domnului, dragi candidați la preoție: astăzi vocea poporului răspunde că ați fost găsiți vrednici pentru slujirea lui Isus la altarele din bisericile noastre".
După proclamarea Evangheliei, candidații au răspuns prezent la auzirea numelui și au făcut un pas în față. Apoi au fost citite relațiile despre candidații la preoție. După predică, diaconii au declarat înaintea poporului că vor să își asume misiunea preoției și au promis ascultare și respect Episcopilor și superiorilor lor. Au îngenuncheat cu toții și s-a intonat Litania tuturor sfinților. Au urmat impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare. Cei hirotoniți au îmbrăcat apoi hainele preoțești dăruite cadou de Episcop. Fratele Sergiu Farcaș a fost ajutat să îmbrace ornatele de doi frați ai provinciei române: pr. Andrei Ficău și pr. Francisc Ghervase. Nou-hirotoniții au urcat în altar și, alături de Episcop și de ceilalți preoți, au celebrat prima lor Liturghie. După Sfânta Liturghie, părinții, rudele, prietenii, cunoscuții i-au felicitat, au stat lângă ei și cu bucurie le-au oferit flori și au făcut fotografii. A urmat agapa fraternă la conventul Sf. Francisc.
(Sursa: OFMConv.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 514, Ultimul acces: 2021-02-27 19:13:27