Ziua Culturii Nationale marcata in Eparhia Argesului si Muscelului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Culturii Naționale marcată în Eparhia Argeșului și Muscelului

[2014-01-15]
Conform hotărârii Sfântului Sinod nr. 575 din 28 februarie 2013, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a sărbătorit astăzi, 15 ianuarie 2014, Ziua Culturii Naționale care coincide cu ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.
Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în paraclisul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica aflat în incinta Centrului Eparhial, s-a desfășurat un simpozion dedicat marelui poet, pentru a se evidenția activitatea deosebită a acestuia, precum și legătura care există între cult și cultură, între Biserică și societate. Înainte de organizarea acestui eveniment important, în paraclis a fost oficiată Sfânta Liturghie și slujba parastasului pentru poetul Mihai Eminescu, potrivit eparhiaragesului.ro.
Simpozionul s-a desfășurat cu participarea cadrelor didactice și a elevilor din cadrul Seminarului Teologic ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab”, fiind prezentate diferite referate legate de viața și activitatea marelui poet român.
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a apreciat eforturile depuse pentru organizarea acestui eveniment, precizând că poporul român trebuie să-și îndrepte atenția spre valorile culturale naționale, acestea fiind cele care ne păstrează identitatea de limbă și neam.
Manifestarea desfășurată în municipiul Curtea de Argeș completează șirul evenimentelor culturale organizate astăzi în cele șase protopopiate ale Eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 330, Ultimul acces: 2020-08-08 01:16:10