Ziua Culturii Nationale sarbatorita in Arhiepiscopia Targovistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Culturii Naționale sărbătorită în Arhiepiscopia Târgoviștei

[2014-01-15]
Miercuri, 15 ianuarie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a avut loc, în Arhiepiscopia Târgoviștei, sărbătorirea Zilei Culturii Naționale.
În cadrul evenimentului cultural, științific și artistic care s-a desfășurat la Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu din Târgoviște, s-a dat citire mesajului pe care Înaltpreasfinția Sa l-a trimis cu această ocazie, în care a subliniat faptul că: „Ziua Culturii Naționale este un moment de celebrare a excelenței românești, de rememorare a ceea ce înaintașii noștri au făcut pentru înnoirea noastră spirituală și culturală, dar și un moment în care putem aprofunda rolul pe care fiecare din noi trebuie să îl avem în opera de apărare a valorilor noastre românești și creștine, precum și pentru promovarea identității noastre naționale”.
Potrivit BIROULUI DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI, Sărbătoarea a fost omagiată și în cadrul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, prin intermediul unui program complex de manifestări, ce au cuprins: un moment științific, în care s-au evidențiat trăsăturile principale ale vieții, activității și operei poetului, publicistului și prozatorului Mihai Eminescu, dar și a legăturii dintre cult și cultură, reliefându-se aportul Ortodoxiei românești la edificarea culturii noastre naționale; un moment poetic și unul artistic, ce au presupus, atât recitarea de poezii eminesciene, cât și interpretarea unor cântece, cu versuri din opera marelui poet, de către Corul Seminarului.
Considerăm că Ziua Culturii Naționale este moment de sărbătoare pentru toți fiii neamului nostru, căci omagierea zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu reprezintă o fericită ocazie de a redescoperi împreună trăsăturile esențiale ale identității noastre spirituale și culturale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 301, Ultimul acces: 2020-08-08 02:28:35