Ziua Mihai Eminescu la Tulcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Mihai Eminescu la Tulcea

[2014-01-15]
Ziua Culturii Naționale și Ziua Mihai Eminescu – 164 de ani de la naștere, a fost serbată astăzi, 15 ianuarie 2014, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Episcopia Tulcii printr-un program de manifestări cultural-artistice specifice care au debutat încă din 13 ianuarie, prin vizionare de filme documentare, expoziții de carte critică despre viața și opera lui Eminescu, semnate de personalități străine și românești și lecturi la clase, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.
Acțiunea culturală de astăzi a inclus următoarele momente: cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Visarion, susținerea unor piese corale pe versuri eminesciene de către grupul coral al școlii, recitări și romanțe, precum și o amplă evocare a lui Eminescu „omul deplin al culturii românești” făcută de către prof. Mihai Marinache.
Manifestările dedicate lui Mihai Eminescu vor continua atât la clasă cât și în incinta internatului școlii pe parcursul întregii săptămâni prin activități de tip audio-vizual.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 309, Ultimul acces: 2020-08-13 18:11:04