Mai multe Biserici crestine din Portugalia vor recunoaste reciproc Botezul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mai multe Biserici creștine din Portugalia vor recunoaște reciproc Botezul

[2014-01-14]
Reprezentanții mai multor Biserici creștine din Portugalia, printre care catolici, prezbiterieni, metodiști și ortodocși, vor semna la 25 ianuarie, la Lisabona, o Declarație de recunoaștere reciprocă a Sacramentului Botezului. Președintele Comisiei Episcopale pentru Misiuni și Noua Evanghelizare, Mons. Antonio Couto, care a însoțit dialogul ecumenic, a declarat pentru Agenția Ecclesia a Conferinței Episcopale Portugheze că este vorba de un "eveniment de dimensiune națională" care încununează munca depusă în numeroși ani de rugăciune și dialog. Declarația de recunoaștere reciprocă a Botezului va fi semnată în mod sugestiv în ultima zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, în cadrul unei slujbe religioase din Catedrala anglicană Sf. Paul din capitala Portugaliei, citim pe situl Radio Vatican.
Organizatorii ceremoniei ecumenice de valoare istorică au subliniat că recunoașterea reciprocă a Botezului este un pas înainte pe drumul dialogului ecumenic între Bisericile care vor semna Declarația. "Acest pas concret", se citește în comunicatul comun al Bisericilor creștine din Portugalia, "reiterează numeroasele realități care ne unesc în Cristos ca discipoli ai Săi, ca popor de creștini botezați, care a primit vocația de a fi în lume și pentru lume un semn credibil al Evangheliei". Ceremonia de semnare a Declarației, subliniază comunicatul, se va desfășura "într-un context de rugăciune", care va reuni ierarhia, credincioșii și, mai ales, tinerii din diferite Biserici, în ascultarea aceluiași Cuvânt al lui Dumnezeu și în efortul comun pentru cauza reconcilierii și a unității între creștini.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 257, Ultimul acces: 2020-08-08 05:51:14