In fiecare casa, o Biblie pe masa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În fiecare casă, o Biblie pe masă

[2014-01-16]
Parohia ortodoxă din Cojocna desfășoară proiectul „În fiecare casă, o Biblie pe masă”. Demarat în luna septembrie a anului trecut, proiectul își propune să îi ajute pe credincioșii parohiei să înțeleagă mai bine Sfânta Scriptură. Astfel, în prima etapă au fost achiziționate peste 150 de Biblii care au fost împărțite de preotul Georgel Rednic familiilor ortodoxe, în zilele premergătoare Bobotezei. Potrivit părintelui paroh, la sfârșitul acestei luni, mai exact pe 26 ianuarie va demara a doua parte a proiectului. Această etapă va presupune organizarea în mod periodic și sistematic a unor întâlniri în care să fie explicată Sfânta Scriptură. ”Această tâlcuire a Sfintei Scripturi nu este altceva decât un program catehetic la sfârșitul căruia, cei care vor lua parte la el vor reuși să-și cunoască mai bine credința și să și-o asume”, a declarat pentru Radio Renașterea părintele paroh Georgel Rednic.
Prima întâlnire din cadrul programul catehetic va avea loc duminică, 26 ianuarie, de la ora 16 la Biserica Ortodoxă din Cojocna. Inițiatorului proiectului, părintele Georgel Rednic a declarat ca în cadrul primelor întâlniri se va face o prezentare generală a Bibliei, evidențiindu-se importanța citirii și tâlcuirii corecte a Sfintei Scripturi. Mai apoi, pe parcursul întâlnirilor se va discuta fiecare carte și capitol, atât din Vechiul cât și din Noul Testament.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2015, Ultimul acces: 2021-04-20 22:53:45