Sfantul Antonie cel Mare cinstit in Moldova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Antonie cel Mare cinstit în Moldova

[2014-01-16]
În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare își vor serba hramul mai multe lăcașuri de cult din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va sluji vineri, 17 ianuarie 2014, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, la Biserica "Sfântul Antonie cel Mare" din cartierul ieșean Nicolina, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, potrivit mmb.ro.
De asemenea, Biserica 'Adormirea Maicii Domnului' - Vulpe din Iași, construită de breasla blănarilor, din inițiativa și în timpul lui Gavriil Vulpe, își va serba al doilea hram. Sfântul lăcaș din lemn a ars la 1832 și a fost reconstruit din zid de un vătaf al timpului, Antonie Cobălcescu, fiind resfințit de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, după un amplu proces de reconsolidare.
Sărbătoare va fi și la Biserica 'Sfânta Cuvioasă Parascheva' - Mitocul Maicilor din Iași, care și-a cinstit al doilea ocrotitor, dar și în parohia 'Sfântul Antonie cel Mare' din Botoșani și la Schitul Icoana al Mănăstirii Neamț. La 17 ianuarie vor îmbrăca straie de sărbătoare Biserica 'Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, situată lângă Piața 'George Enescu' din Suceava, și Biserica 'Sfânta Înviere' din Suceava.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 354, Ultimul acces: 2021-04-09 13:23:18