Procesiune cu icoana Sf. Antonie la Curtea Veche - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Procesiune cu icoana Sf. Antonie la Curtea Veche

[2014-01-16]
În fiecare an, la 17 ianuarie, Biserica Sfântul Antonie - Curtea Veche, Paraclis Patriarhal își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Sărbătoarea hramului a început din această seară cu procesiunea ce a purtat icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare până la locul unde s-a aflat biserica Sfântul Anton ce a ars în incendiul din anul 1847. Acesta este al treilea an când se săvârșește această procesiune. Aici, s-a oficiat Acatistul Sfântului Antonie cel Mare de către un sobor de preoți și diaconi. La final, părintele Nicolae Dascălu, Coordonatorul Centrului de Presă BASILICA, a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți.
După slujba Acatistului s-a mers din nou, în procesiune, la Biserica Domnească, iar icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare a fost așezată spre închinare.
Sute de credincioși au participat la manifestările din această seară care au continuat cu săvârșirea, în sfântul locaș, a Slujbei Vecerniei unită cu Litia.
***
Biserica Domnească de la Curtea Veche - Paraclis Patriarhal cu hramurile Buna Vestire și Sfântul Cuvios Antonie Cel Mare a fost zidită de domnitorul Mircea Ciobanul în anul 1559. A fost edificată și zugrăvită de Petru cel Tânăr sub îndrumarea doamnei Chiajna. Sfântul Antonie a devenit ocrotitorul bisericii Sfântul Anton - Curtea Veche după incendiul din 23 martie 1847 când Biserica Sfântul Anton – Pușcărie din apropierea Bisericii Domnești a ars în întregime de unde a fost salvată în chip minunat Icoana făcătoare de minuni ce se află în Biserica Domnească de la Curtea Veche.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 368, Ultimul acces: 2021-04-20 22:53:59