Eminescu a fost omagiat la Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Eminescu a fost omagiat la Giurgiu

[2014-01-15]
La 15 ianuarie 2014, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii și a comemorării a 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, la Centrul Cultural-Pastoral Gavril Drugănescu, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, un simpozion dedicat poetului neamului. La eveniment au participat elevi de la Școala Bolintin Vale, îndrumați de doamna profesoară Irina Andrei, directorul acestei instituții, și de doamna profesoară Constanța Crudu. Lor li s-au alăturat și elevii de la Școala Palanca, îndrumați de doamnele profesoare Mehedințiu Geanina și Drăgușinoiu Ecaterina. În deschiderea evenimentului,potrivit episcopiagiurgiului.ro, Părintele Protoiereu Nicușor Beldiman a evocat opera și personalitatea poetului Mihai Eminescu, evidențiind importanța sa covârșitoare pentru cultura românească. În continuare, elevii fiecărei școli participante au recitat poezii și au cântat cântece pe versurile Luceafărului poeziei românești, iar cadrele didactice de la cele două școli au subliniat diferite aspecte din opera marelui poet.
Acest simpozion este primul care deschide seria de evenimente ce vor avea loc în acest an la Centrul Cultural-Pastoral Gavriil Drugănescu, din protoieria Bolintin, an dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni.
La final, toți cei prezenți au luat parte la o agapa în trapeza Centrului Gavril Drugănescu. De asemenea, tuturor elevilor le-au fost oferite iconițe, dulciuri și ultimul număr al revistei ,,Familia Ortodoxă”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 363, Ultimul acces: 2021-04-03 23:04:04