Un nou Protosincel pentru Eparhia Greco-Catolica de Maramures - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou Protosincel pentru Eparhia Greco-Catolică de Maramureș

[2014-01-17]
În data de 16 ianuarie, ziua cinstirii lanțului Sfântului Apostol Petru, prin decretul nr. 22, Preasfințitul Vasile l-a numit pe pr. Ioan Cristinel Albu în funcția de Vicar general (Protosincel) al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș, pe o perioadă de patru ani. Părintele Ioan Cristinel Albu s-a născut în 30 octombrie 1963, în localitatea Valea Chioarului din județul Maramureș. Studiile liceale le urmează la Liceul Industrial nr. 2 din Baia Mare în perioada 1978-1982. În anul 1987 se unește în Taina Sfintei Căsătorii cu Ana Maria, Dumnezeu binecuvântându-i cu trei copii.
În paralel cu munca desfășurată în cadrul întreprinderii ILF Maramureș, se pregătește din punct de vedere intelectual și spiritual pentru hirotonirea întru Preoție. Primește această Sfântă Taină în data de 29 iulie 1990, alături de alți candidați pregătiți în clandestinitate, prin punerea mâinilor Preasfințitului Lucian Mureșan, Episcopul de atunci al Maramureșului, la ceremonie fiind prezent și Arhiepiscopul și Mitropolitul Alexandru Todea. Între timp își completează studiile teologice în cadrul Institutului Teologic Greco-Catolic "Episcop Dr. Alexandru Rusu" din Baia Mare, urmând ulterior și cursuri ale Facultății de Teologie din cadrul Universității din Fribourg, Elvetia.
Începând cu anul 1991 păstorește parohia Lăpușel, unde înalță un nou locaș de închinăciune. În anul 1994 este numit protopop de Baia Mare de către Preasfinția Sa Ioan Șișeștean, pentru ca odată cu înființarea parohiei "Bunavestire" din Baia Mare să primească și numirea de administrator parohial al acestei parohii, unde se îngrijește de zidirea bisericii parohiale. Părintele Ioan Cristinel Albu îi succede în slujire părintelui Vasile Tofană SJ, căruia i s-a încheiat misiunea în 16 decembrie 2013.
(Sursa: BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 865, Ultimul acces: 2024-03-26 10:26:14