Lucrarile Consiliului Eparhial si Adunarii Eparhiale din Episcopia Oradiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrările Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale din Episcopia Oradiei

[2014-01-19]
În ziua de sâmbătă, 18 ianuarie 2014, în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei s-au desfășurat, potrivit prevederilor articolului 97, alineatul 1, și articolului 93, alineatul 1, din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, în sesiune ordinară, ședințele de lucru ale Consiliului eparhial al Episcopiei Oradiei și, respectiv, Adunării eparhiale a Episcopiei Oradiei, după cum ne-a transmis Pr. Cristian Rus.
Lucrările Adunării eparhiale, prezidate de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-au desfășurat în Paraclisul Episcopal „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan, Mitropoliții Transilvaniei” de la Centrul eparhial, fiind precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, și oficierea slujbei de Te Deum îndătinate, în prezența Chiriarhului locului.
Sub președinția Preasfințitului Părinte Sofronie, cei nouă membri, trei clerici și șase mireni, ai Consiliului eparhial al Episcopiei Oradiei s-au reunit, în sala festivă a Centrului Eparhial, în ședință ordinară în vederea dezbaterii și aprobării rapoartelor generale anuale privind activitățile administrativ-bisericești, economice și patrimoniale, cultural-educaționale și social-filantropice desfășurate în Episcopia Oradiei în anul 2013 și supunerii acestora spre aprobare și validare Adunării eparhiale. Au fost discutate și aprobate și alte probleme ce intră în sfera de competență a acestui organism eparhial.
A urmat, apoi, ședința Adunării eparhiale a Episcopiei Oradiei la care au participat, în calitate de invitați, și preacucernicii părinți protopopi de la cele patru protopopiate din Eparhie. Urmare a rostirii apelului nominal s-a constatat prezența a 27 din cei 30 de membri, ședința fiind valid constituită.
Sesiunea în plen a ședinței Adunării eparhiale a Episcopiei Oradiei a fost deschisă de președintele acesteia, Preasfințitul Părinte Sofronie, care, în cuvântul său, a subliniat importanța întâlnirii membrilor acestui organism deliberativ eparhial și a prezentat o sinteză a principalelor aspecte legate de activitatea sectoarelor administrative ale Centrului eparhial și realizările la nivelul vieții bisericești din Eparhia Oradiei ce s-au împlinit în anul 2013.
A urmat, apoi, împărțirea membrilor Adunării eparhiale în cadrul celor cinci comisii de specialitate și prezentarea rapoartelor referitoare la activitatea bisericească pe anul 2013 și obiectivele ce se doresc a fi realizate în anul 2014, pentru fiecare sector de activitate în parte. S-a trecut, în cele ce au urmat, la expunerea în plenul ședinței, prin raportorii comisiilor, a rapoartelor generale anuale, ce au fost aprobate în unanimitate.
În cuvântul de la final, Chiriarhul Oradiei a mulțumit membrilor înaltului for deliberativ eparhial pentru prezență, dar mai ales pentru implicarea în buna desfășurare a vieții bisericești și ajutorul oferit Bisericii strămoșești din Bihor, adresându-le îndemnul de a rămâne și pe mai departe susținători și sprijinitori ai proiectelor Bisericii dreptmăritoare.
A fost ultima întâlnire a membrilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Oradiei din legislatura 2010-2014, urmând ca în acest an, în Eparhia Oradiei să se desfășoare, potrivit calendarului stabilit de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, alegeri de noi membri pentru organismul deliberativ eparhial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 384, Ultimul acces: 2021-04-18 20:10:41