Sarbatoarea Sf. Antonie cel Mare la Lucca, Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sf. Antonie cel Mare la Lucca, Italia

[2014-01-18]
Și anul acesta, ca în fiecare an de la înființarea parohiei ortodoxe române din Lucca, sărbătoarea Sf. Antonie cel Mare, ocrotitorul parohiei, a fost marcată prin mai multe momente de rugăciune. Programul liturgic al sărbătorii a debutat încă din data de 16 ianuarie când a fost oficiată Taina Sfântului Maslu și Slujba Vecerniei, iar în ziua hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie.
„Astfel, în ajunul prăznuirii, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, iar seara, de la orele, 21.00, a fost celebrată Vecernia Sf. Antonie cel Mare în limba italiană, la care au participat pe lângă membri ai comunității noastre, și numeroși credincioși catolici. Acest moment a reprezentat și una dintre participările parohiei noastre la Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor, alături de Conferința de prezentare a Ortodoxiei de marți, 14 ianuarie, de la palatul arhiepiscopal din Lucca. Încununarea sărbătorii s-a făcut prin slujirea Sf. Liturghii în ziua de prăznuire a Părintelui monahilor. Mulțumindu-i Sf. Antonie cel Mare pentru toate binefacerile revărsate peste parohie în acești aproape nouă ani de la înființare, îl rugăm să mijlocească și pe viitor pentru mântuirea sufletelor noastre”, după cum a precizat Pr. Liviu Marina-Fiț, potrivit episcopia-italiei.it.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 345, Ultimul acces: 2021-04-01 22:50:01