Bucurie duhovniceasca pentru parohia bistriteana Domnesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bucurie duhovnicească pentru parohia bistrițeană Domnești

[2014-01-18]
Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, parohia bistrițeană Domnești va primi duminică, 19 ianuarie 2014, în dar o copie a Icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula. Icoana a fost donată de o credincioasă a parohiei, potrivit Radio Renașterea. Cu acest prilej în duminica a 29-a după Rusalii, de la ora 9:30, va fi oficiată la biserica ortodoxă cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Domnești, Sfânta Liturghie. Potrivit părintele paroh Lucian Blaga la slujbă vor lua parte Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele Arhimandrit Dumitru Cobzaru, starețul Mănăstirii Nicula, părintele Arhimandrit Nicolae și un sobor de preoți și diaconi.
Biserica cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” datează din 1890. În ultimii ani s-au realizat o serie de lucrări de renovare atât interioare, cât și exterioare. În 2012 au debutat lucrările de pictură realizate în tehnica frescă de pictorul bisericesc Simion Seserman. Până acum pictura a fost realizată în proporție de 60%.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1430, Ultimul acces: 2021-04-14 07:58:45