Sfintirea Centrului de Ingrijire si Asistenta „Ciolpani”, judetul Ilfov - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea Centrului de Îngrijire și Asistenț㠄Ciolpani”, județul Ilfov

[2014-01-18]
Cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, astăzi, 18 ianuarie 2014, s-a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de sfințire cu agheasmă a Centrului de Îngrijire și Asistenț㠄Ciolpani”, județul Ilfov, Protopopiatul Ilfov Nord. Slujba a fost oficiată de către delegatul Preafericirii Sale, Părintele Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La eveniment au participat Pc. Protopop Cristian Mihai Burcea de la Protopopiatul Ilfov Nord, Pc. Pr. Cristian Manicea de la parohia Ciolpani, reprezentați ai Consiliului Județean Ilfov și ai Primăriei Comunei Ciolpani.
După oficierea slujbei de sfințire a Centrului, pr. Arhim. Veniamin Goreanu a înmânat, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru clerici Pc. Pr. Ilie Mirel, precum și Diploma de onoare Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României, domnului Popescu Octavian, directorul Centrului de Îngrijire și Asistenț㠄Ciolpani”.
De asemenea, a felicitat pe toți cei care s-au implicat la construirea și amenajarea centrului, îndemnându-i să continue cu aceiași dăruire slujirea aproapelui, a persoanelor vârstnice asistate și suferinde aflate în acest așezământ social.
Centrul de Îngrijire și Asistenț㠄Ciolpani” a fost înființat în anul 1936 pentru copiii bolnavi de plămâni. În timpul celui de-al doilea război mondial a devenit centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, destinație pe care și-a păstrat-o până în prezent. Deoarece acest Centru devenise neîncăpător și depășit din punct de vedere al dotărilor, în anul 2013, Consiliul Județean, accesând fonduri europene, a construit un nou edificiu, acesta fiind amenajat după standarde europene. În prezent sunt găzduite 42 de persoane vârstnice.
Pe lângă Centrul de Îngrijire și Asistenț㠄Ciolpani”, funcționează o capelă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” la care slujește cu multă dăruire Pc. Pr. Ilie Mirel, preot de caritate pentru Comunitatea Ortodoxă a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din București. În ultimii ani, Preacucernicia sa a desfășurat o bogată activitate administrativ–gospodărească, social-filantropică și pastoral-misionară la Centrul de Îngrijire și Asistenț㠄Ciolpani”, bucurându-se de aprecierea și respectul conducerii și a personalului angajat în această instituție, persoanele vârstnice asistate percepând-l ca pe un părinte iubitor, care le alină bătrânețile și suferința prin darurile pe care face ocazional, dar mai ales prin prezența și rugăciunile pentru sănătate pe care le înalță către Preamilostivul Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 526, Ultimul acces: 2021-04-01 22:50:40