Zi de sarbatoare in parohia sibiana Talmacel - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de sărbătoare în parohia sibiană Tălmăcel

[2014-01-19]
Credincioșii din localitatea sibiană Tălmăcel au primit duminica aceasta vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, după cum aflăm de la TRINITAS TV.
„O biserică minunată închinată Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva care are o podoabă picturală și în exterior asemenea mănăstirilor noastre din Moldova. Ea este foarte bine îngrijită, dar mai ales este împodobită de credincioșii care o umplu”, a subliniat ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.
Biserica a fost construită în anul 1776 de credincioșii din Tălmăcel. O legendă spune că oamenii din sat au început ridicarea bisericii, dar doi ani mai târziu, rămânând fără bani, au abandonat lucrarea. O ploaie puternică a adus pe pârâul din sat printre crengi și bolovani și un butoiaș plin cu galbeni. Localnicii au luat banii, au ridicat turnul bisericii și au pictat-o.
La final, credincioșii au primit în dar de la Mitropolitul Ardealului iconițe cu Sfinții Martiri Brâncoveni, omagiați în acest an de Biserica Ortodoxă Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2690, Ultimul acces: 2024-04-10 06:07:46