Biserica trebuie sa rosteasca adevarul inconfortabil: avortul este gresit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica trebuie să rostească adevărul inconfortabil: avortul este greșit

[2014-01-22]
Cardinalul Sean O'Malley de Boston a condamnat în termeni fermi avortul, înaintea unei adunări de credincioși de peste 10.000 de persoane, în Washington D.C., în seara zilei de marți, 21 ianuarie 2014, insistând asupra faptului că Biserica are datoria de a se opune avortului. "Biserica, cu sinceritatea unui copil, trebuie să rostească adevărul inconfortabil: avortul este greșit", a spus Cardinalul la celebrarea Liturghiei de deschidere a Veghii Naționale anuale de Rugăciune pentru Viață, care are loc în noaptea de dinaintea Marșului pentru Viață, la Sanctuarul Național al Neprihănitei Zămisliri.
Bazilica a fost umplută de credincioși deja cu o jumătate de oră înainte de începerea Liturghiei. Așa cum este obiceiul, Liturghia s-a deschis cu o impresionantă procesiune de 35 de minute, la care au participat 33 de Episcopi, 300 de preoți, 60 de diaconi și 550 de seminariști. Între Episcopi s-au numărat patru Cardinali: Donald Wuerl de Washington D.C., Francis George de Chicago, Thomas Collins de Toronto și O'Malley. "Suntem aici pentru că dorim să salvăm mii de copii nevinovați care în acest an vor fi executați tocmai de persoanele a căror misiune trebuie să fie aceea de a vindeca și a proteja viața", a declarat Cardinalul O'Malley.
"Adevărul este că singurul mod prin care putem salva acești bebeluși este acela de a la salva pe mame", a continuat el. "Atunci când vor experimenta iubirea milostivă a lui Dumnezeu, ele vor fi capabile să arate acea milostivire copiilor lor. Mișcarea pro-life trebuie să salveze mamele. Trebuie să ne concentrăm pe femeie, pentru a încerca să înțelegem ce suferă ea." În predica sa, Cardinalul a comparat lupta pro-life cu povestea "Hainele cele noi ale împăratului", în care a fost nevoie de un copil ca să proclame adevărul că împăratul nu avea de fapt deloc haine pe el. "Astăzi hainele noi ale împăratului se numesc drepturile reproducerii, întreruperi de sarcină și multe alte eufemisme care deghizează realitatea și brutalitatea pe care o constituie avortul".
"Mulțimea aplaudă hainele cele noi ale împăratului și se teme să ridice semne de întrebare. Și cei care nu aplaudă trebuie să fie stupizi, naivi, încăpățânați. Glasul Bisericii este asemenea copilului care declară înaintea lumii că hainele cele noi sunt o minciună, o înșelătorie." Biserica susține o "coerentă etică a vieții" care recunoaște demnitatea egală a fiecărui bărbat, femeie, copil, dar în același timp insistă asupra primatului dreptului fundamental la viață. "Evanghelia vieții se află în centrul doctrinei sociale a Bisericii. Atunci când valoarea vieții este compromisă sau diminuată, orice viață este în pericol. Atunci când dăm statului puterea de a determina care ființe umane sunt demne să trăiască și care trebuie să fie eliminate, deschidem o cutie a Pandorei care declanșează orice fel de nedreptate și violare a demnității umane... Drepturile umane fără dreptul la viață sunt hainele cele noi ale împăratului."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 809, Ultimul acces: 2024-04-18 07:06:43