Sfanta Cuvioasa Xenia sarbatorita in Episcopia Giurgiului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Cuvioasă Xenia sărbătorită în Episcopia Giurgiului

[2014-01-24]
Astăzi, 24 ianuarie, când Biserica Ortodoxă a sărbătorit-o pe Sf. Cuv. Xenia, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Sf. Ioan Rusul și Sf. Cuv. Xenia" din localitatea Comana, Protopopiatul Herești, informează episcopiagiurgiului.ro Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor au fost aduse spre închinare de la Catedrala Episcopală din Giurgiu părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre viața pilduitoare a Sfintei Cuvioase Xenia. Rămasă văduvă la doar 26 de ani, Sfânta Xenia devine un model de rugăciune, milostenie și asceză desăvârșită. Pentru sfintele sale nevoințe Dumnezeu a învrednicit-o încă din timpul vieții cu darul înainte-vederii și al vindecărilor. De aceea, Fericita Xenia este una dintre cele mai iubite sfinte ale întregii Ortodoxii, a încheiat Preasfinția Sa.
În continuare, Chiriarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza și pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice.
La final, Preasfinția Sa i-a oferit Părintelui Ulmeanu Florinel o icoană cu chipul Sfintei Cuvioase Xenia și volumul colectiv ,,Cuvântari și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor. De asemenea, credincioșii prezenți la acest moment important din viața parohiei au primit ultimul număr al publicației „Familia Ortodoxă".

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 367, Ultimul acces: 2021-05-06 08:52:59