Ziua Unirii Principatelor Romane sarbatorita la Seminarul Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Seminarul Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu

[2014-01-24]
Astăzi, 24 ianuarie, s-au împlinit 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Moldova și Țara Românească. Evenimentul de mare însemnătate în istoria țării, care a deschis calea modernizării statului și a societății românești, a fost evocat la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro
Cu acest prilej, elevii seminariști, îndrumați de părinții profesori, au organizat o manifestare religios-culturală. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te-Deum, apoi elevii acestei școli teologice au susținut comunicări cu temele: Cuza - omul și domnitorul, Mica Unire - un pas spre România și Contextul internațional al Unirii Principatelor.În continuare membrii trupei de teatru ,,Ex Toto Corde” a Centrului Cultural ,,Ion Vinea” au recitat poezii, iar Corul Seminarului a intonat cântece patriotice închinate Zilei Unirii.
Momentul Unirii Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 369, Ultimul acces: 2021-05-06 12:51:46