Cerc pastoral misionar la Parohia Patrimea - Cosereni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cerc pastoral misionar la Parohia Pătrimea - Coșereni

[2014-01-24]
La îndemnul părintelui Bogdan-Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor, miercuri, 22 ianuarie 2014, la parohia Pătrimea din localitatea Coșereni, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, informează sf-esc.ro Alături de preacucernicia sa au mai participat preoții din cercul pastoral.
Credincioșii au venit în număr mare la acest eveniment, pe care părintele paroh Florin Ivan l-a catalogat drept o zi de sărbătoare pentru comunitatea parohială, spunând despre creștini că fac dintr-o zi obișnuită zi de sărbătoare, ori de câte ori se roagă.
În cuvântul de învățătură rostit de părintele protopop Bogdan Ionuț Stancu au fost enumerate semnificațiile anului 2014, atât la nivel de Patriarhie cât și pe plan local, la nivel de Episcopie și Protopopiat. Astfel, a amintit că Sfântul Sinod a declarat 2014 „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”. Dar, tot în anul 2014, Episcopia Sloboziei și Călărașilor serbează 20 de ani de la întronizarea primului ierarh, iar Protopopiatul Urziceni împlinește 300 de ani de existență.
Cu acest prilej, toate manifestările cultural religioase din anul 2014, care vor avea loc în parohiile din protopopiat, vor sta sub egida acestor evenimente.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1854, Ultimul acces: 2021-05-06 21:04:08