Unirea Principatelor Romane sarbatorita in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Unirea Principatelor Române sărbătorită în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

[2014-01-24]
În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi o festivitate în cinstea zilei de 24 ianuarie, după cum ne-a transmis Pr. Ciprian Necula. Momentul aniversar a avut loc în sala de spectacole a Grupului Școlar Auto din municipiul Curtea de Argeș. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, au participat profesori și elevi de la Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto din Curtea de Argeș. De asemenea au participat la eveniment: Florin Gardin, Inspector General ISJ Argeș și inspectorii adjuncți: Constantin Biriboiu și Dumitru Tudosoiu.
Ajunsă la a opta ediție, acțiunea realizată astăzi este rezultatul unei bune colaborări între cele două instituții de învățământ.
În cadrul momentului festiv de astăzi elevii au prezentat un program de cântece patriotice. De asemenea au fost realizate diferite scenete, toate având ca temă Unirea Principatelor săvârșită la data de 24 ianuarie 1859.
Cei prezenți la acest moment aniversar au reușit să intre în atmosfera evenimentului petrecut în urmă cu 155 de ani.
Cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului si Muscelului, în orașul Curtea de Argeș, cei tineri sunt implicați frecvent în astfel de manifestări cultural-educative.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 347, Ultimul acces: 2021-05-07 20:42:35