Patriarhul Twal despre Ziua de Mijlocire pentru Pace in Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Twal despre Ziua de Mijlocire pentru Pace în Țara Sfântă

[2014-01-24]
Pe 26 ianuarie, se celebrează în Țara Sfântă Ziua de Mijlocire pentru Pace, ajunsă în acest an la cea de-a VI-a ediție, informează Radio Vatican. Cu această ocazie Patriarhul latin de Ierusalim, Fouad Twal, a adresat un mesaj asociațiilor de tineri care au promovat această inițiativă.
"Îmi exprim profunda recunoștință pentru dorința atâtor tineri de a continua să îi înalțe Domnului rugăciuni sincere și intense pentru obținerea darului păcii", a spus Patriarhul Twal, explicând că "avem mare nevoie de acest dar în Țara Sfântă și în toate țările din Orientul Mijlociu, pentru ca zgomotul armelor, al injustițiilor și al samavolniciilor să înceteze". Amintind de veghea de rugăciune din 7 septembrie 2013, ținută în Piața San Pietro, în urma apelului Papei Francisc, Patriarhul latin de Ierusalim a subliniat cât este de mare "forța rugăciunii".
Prelatul a făcut de asemenea trimitere la mesajul Pontifului pentru Ziua Mondială a Păcii, în special la partea în care se spune că în familia lui Dumnezeu, în care sunt cu toții fii ai aceluiași Tată, nici o viață omenească nu este un rebut, motiv pentru care nu se poate rămâne indiferenți în fața suferinței fraților. Ziua de mijlocire pentru pace va începe la Ierusalim pe 26 ianuarie, la ora 7, pe Muntele Calvar, cu o Sfântă Liturghie. De-a lungul întregii zile, în peste cinci mii de orașe ale lumii, numeroși tineri se vor aduna pentru Sfinte Liturghii, momente de rugăciune, reculegere și Adorație Euharistică, implorând darul păcii.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 286, Ultimul acces: 2021-05-06 11:45:42