Al doilea prelat al Opus Dei va fi beatificat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Al doilea prelat al Opus Dei va fi beatificat

[2014-01-24]
Episcopul Alvaro del Portillo, al doilea lider al Opus Dei, va fi beatificat pe 27 septembrie, în Madrid, unde s-a născut, a anunțat Vaticanul. Actualul prelat al Opus Dei, Episcopul Javier Echevarría, a spus că anunțul Sfântului Scaun despre fixarea beatificării a fost "un moment de profundă bucurie", amintind că Episcopul del Portillo "a iubit și slujit foarte mult Biserica".
Cardinalul Angelo Amato, prefect al Congregației pentru Cauzele Sfinților, va prezida ceremonia de beatificare, care ar putea atrage mii de persoane din toată lumea. Evenimente raportate la beatificare vor avea loc și la Roma. Episcopul Alvaro del Portillo, cunoscut ca "Don Alvaro", s-a născut la Madrid la 11 martie 1914, al treilea din cei opt copii din familie. Ca student, a fost activ în Societatea Sf. Vincențiu de Paul. A predat catehismul copiilor din cartierele sărace și a distribuit donații și alimente familiilor nevoiașe. A studiat ingineria și a avut doctorate în filozofie, arte liberale și drept canonic.
S-a alăturat Opus Dei în 1935, devenind rapid un colaborator apropiat al Sf. Josemaria Escriva, care a fondat organizația dedicată creșterii spirituale și apostolatului laicilor catolici. Prelatura își învață membrii că munca și activitățile cotidiene pot fi căi de întâlnire a lui Dumnezeu. Episcopul del Portillo a fost hirotonit preot în 1944. A ajutat la extinderea Opus Dei în 20 de țări, inclusiv Italia. A fost un participant activ la Conciliul Vatican II și a fost consultor al Congregației pentru Doctrina Credinței. A fost ales succesor al Sf. Josemaria Escriva în fruntea Opus Dei în 1975, după moartea fondatorului. Când Papa Ioan Paul al II-lea a făcut din Opus Dei o prelatură personală, în 1982, l-a numit pe Episcopul del Portillo în fruntea acestei structuri ecleziale. A fost consacrat ca Episcop în decembrie 1990, după patru ani murind la Roma. Rămășițele sale sunt în prezent în cripta bisericii Sf. Maria a Păcii din Roma. Autoritățile civile analizează dacă să mute aceste rămășițe în Bazilica Sant'Eugenio.
În iulie 2013, Papa Francisc a recunoscut un miracol atribuit mijlocirii Episcopului del Portillo. Era vorba de o vindecare din august 2003, a unui nou-născut chilian, un băiat care a suferit un stop cardiac de 30 de minute și o hemoragie majoră. Deși echipa medicală a crezut că a murit, părinții s-au rugat pentru vindecare cerând mijlocirea Episcopului. Inima copilului a început să bată din nou și a revenit la o viață normală. Mons. Flavio Capucci, postulatorul cauzei de canonizare, a spus că în iunie 2012 avea deja aproximativ 12.000 de rapoarte semnate de catolici care cred că au primit favoruri prin mijlocirea Episcopului. Va fi nevoie de un al doilea miracol care să fie recunoscut pentru ca fericitul să fie declarat sfânt.
Între evenimentele beatificării se află vizite la Catedrala Almuenda din Madrid și la alte locuri legate de viața Episcopului și de începuturile Opus Dei. Organizația caritabilă "Harambee Africa International", susținută de Episcopul del Portillo pe când conducea Opus Dei, va face chete în acea perioadă în Roma și Madrid pentru finanțarea proiectelor medicale și educaționale din Africa Sub-Sahariană. Episcopul Echevarria va celebra o Liturghie de mulțumire a doua zi după beatificare.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 297, Ultimul acces: 2021-05-17 09:28:56