Lucrarile Adunarii Eparhiale in Arhiepiscopia Timisoarei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrările Adunării Eparhiale în Arhiepiscopia Timișoarei

[2014-01-25]
La sediul Mitropoliei Banatului din Timișoara s-au desfășurat, sâmbătă, 25 ianuarie 2014, lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei. Din încredințarea Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, acestea au avut loc sub președinția Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează mitropolia-banatului.ro.
Lucrările Adunării Eparhiale au debutat la ora 9:00 cu oficierea slujbei de Te Deum în biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din incinta reședinței mitropolitane. Apoi, începând cu ora 10:00 toți cei prezenți s-au îndreptat spre sala de festivități a Centrului eparhial, unde s-a desfășurat ședința de lucru a Adunării Eparhiale.
În deschidere, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul a transmis celor prezenți binecuvântarea și alesele gânduri de bine ale Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, pentru dăruirea și implicarea de care dau dovadă în bunul mers al vieții bisericești din Banat.
În continuare, părintele secretar a făcut apelul nominal, iar părintele Ionel Popescu, vicar eparhial a prezentat raportul general de activitate pe anul 2013. Raportul a cuprins o sinteză a activităților desfășurate la nivelul întregii eparhii privind asigurarea asistenței religioase, contribuția credincioșilor la dezvoltarea activității bisericești, învățământul teologic și educația religioasă a elevilor, activitatea culturală, activitatea de patrimoniu, activități administrativ-gospodărești și economico-financiare și activitatea social – filantropică.
După citirea raportului general, membrii Adunării s-au retras pentru deliberările pe comisii de lucru: Administrativ-bisericească, Cultural-educațională, Economică, patrimoniară și bugetară, Social-filantropică și comisia Organizatorică și de validare.
La revenirea membrilor Adunării, s-a reluat ședința în plen, iar propunerile comisiilor au devenit hotărâri ale Adunării Eparhiale pentru anul în curs.
Cuvântul de încheiere i-a revenit Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, care a sintetizat cele cuprinse în deciziile adoptate și luările de cuvânt ale invitaților.
Preasfinția Sa a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și încredințarea că toate proiectele propuse pentru anul în curs vor fi împlinite cu ajutorul lui Dumnezeu și datorită bunei colaborări dintre Arhiepiscopia Timișoarei și principalele instituții locale și județene.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 754, Ultimul acces: 2024-04-12 14:43:36