Unirea Principatelor Romane, sarbatorita de aradeni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Unirea Principatelor Române, sărbătorită de arădeni

[2014-01-27]
În fiecare an, la 24 ianuarie sărbătorim Unirea Principatelor Române, o faptă a înainte-mergătorilor noștri datorită cărora suntem astăzi ceea ce suntem. Cu acest prilej, arădenii și-au amintit de cei care s-au străduit pentru realizarea ei. Unirea Țării Românești cu Moldova, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, reprezintă actul politic care stă la baza României modern, informeaz㠓Ziarul Lumina”. Împrejurările istorice nu au permis unirea simultană a celor trei țări române, astfel că statul național român s-a format treptat, unirea din 1859 desăvârșindu-se în 1918, când lupta pentru unitatea poporului român a fost încununată de victorie. Și Aradul se aliniază orașelor care marchează unirea înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza printr-o serie de evenimente.
Manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie au început vineri pe platoul din fața Palatului Administrativ, prin intonarea imnului de stat, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, care a rostit rugăciunea de binecuvântare și un cuvânt de învățătură, înconjurat fiind de oficialitățile județene și locale. În continuare, muzeograful Bogdan Ivașcu a susținut o prezentare privind însemnătatea zilei de 24 ianuarie.
Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala horă a Unirii, în care s-au prins și membrii unui ansamblu de dans folcloric arădean, dar și elevi veniți cu profesorii lor să asiste la ceremonie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 675, Ultimul acces: 2024-03-28 21:32:46