13.07.2014, Bucuresti (Catholica) - Se implinesc 5 ani de la marsul fara precedent din 12 iulie 2009, la care au participat, conform datelor furnizate de Jandarmerie, peste 6.000 de persoane. In acea zi, bisericile romano-catolice din Arhidieceza de Bucu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

13.07.2014, București (Catholica) - Se împlinesc 5 ani de la marșul fără precedent din 12 iulie 2009, la care au participat, conform datelor furnizate de Jandarmerie, peste 6.000 de persoane. În acea zi, bisericile romano-catolice din Arhidieceza de Bucu

[2013-01-23]
Se împlinesc 5 ani de la marșul fără precedent din 12 iulie 2009, la care au participat, conform datelor furnizate de Jandarmerie, peste 6.000 de persoane. În acea zi, bisericile romano-catolice din Arhidieceza de București au fost închise, ca semn de protest față de indiferența autorităților Statului și față de comportamentul incalificabil al acestora vizavi de apetitul mafiei imobiliare de a pune în pericol Catedrala mitropolitană "Sfântul Iosif", monument istoric de importanță națională și universală, centru de comuniune al catolicilor din România.
un an și jumătate există decizie irevocabilă de demontare a clădirii Cathedral Plaza, iar atitudinea reprezentanților Statului român nu s-a schimbat cu nimic. Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curții de Apel Ploiești, sentința civilă nr. 2520/28.06.2012 a Tribunalului Dâmbovița a fost confirmată ca irevocabilă, astfel încât "construirea fără autorizație valabilă, îndreptățește la demolare și corespunde unui interes public (...) edificarea imobilului de birouri în imediata vecinătate a celor două monumente istorice de valoare națională și universală afectează protecția acestor lăcașuri de cult" (Catedrala Sf. Iosif și Palatul Mitropolitan), după cum arată judecătorii. Clădirea ilegală este încă în picioare, iar decizia de desființare nu a fost pusă încă în aplicare de către autoritățile în drept.
"În toți cei 8 ani de luptă pentru apărarea Catedralei, Arhiepiscopia s-a bucurat de sprijinul societății civile și a numeroși reprezentanți de seamă ai acesteia. În acest moment facem încă o dată apel la Președintele României, garantul statului de drept, ca să intervină pentru aplicarea legii. Intervenția sa este cu atât mai necesară, cu cât Primarul General al Capitalei face demersuri contrare aplicării legii, tergiversând materializarea deciziei irevocabile a instanțelor judecătorești. În acest fel, Președintele ar putea să dea măcar acum un răspuns faptic la scrisoarea primită din partea ARCB în ziua debutului celui de-al doilea mandat al său în fruntea țării, scrisoare rămasă fără răspuns, la fel ca și celelalte 19 ce i-au fost adresate în toți acești ani", declară ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București. (Biroul de presă al ARCB)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1851, Ultimul acces: 2023-03-26 20:01:49