Papa Francisc in parohia romana San Giuseppe all`Aurelio - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc în parohia romană San Giuseppe all`Aurelio

[2014-12-16]
Duminică după-masă Papa Francisc a vizitat parohia romană San Giuseppe all'Aurelio, din suburbia Primavalle a capitalei Italiei. Înainte de celebrarea Euharistiei, Papa Francisc s-a întâlnit cu diferite grupuri și a dialogat cu ele. Mai întâi s-a întâlnit cu copiii care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie, amintindu-le de propria sa pregătire pentru evenimentul ce a avut loc în 8 octombrie 1944.
"Îmi amintesc de parcă ar fi fost astăzi. M-am pregătit timp de un an cu o călugăriță și doi cateheți. [...] În acele timpuri nu aveai voie să bei apă înainte de Liturghie: deloc, nici măcar o picătură. A fost Papa Pius al XII-lea cel care ne-a salvat de această 'dictatură'! [...] Veneam cu toții la biserică de mână, împreună, cântând. [...] Mai apoi, după-masa, reveneam la biserică pentru miruire: era în aceeași zi. Și voi, care veți primi Prima Împărtășanie, vă veți aminti mereu de această zi, pentru toată viața: prima zi când Isus a venit la voi. El vine, se face pe Sine una cu noi, ne hrănește pentru ca să ne dea tăria Sa. [...] Să nu uitați data, și în fiecare an, în acea zi, să vă spovediți și să vă împărtășiți. Bine?"
S-a adresat apoi familiilor de etnie romă din parohie, dorindu-le pace și adăugând: "Să fie muncă și să fie bucurie. Bucuria lui Isus, pacea lui Isus ș.a.m.d. Nu vă pierdeți speranța în momente dificile, căci speranța nu dezamăgește niciodată: Domnul ne dă speranță. Domnul ne așteaptă mereu." Sfântul Părinte s-a întâlnit în continuare cu bolnavii și a început mulțumindu-le pentru mărturia lor de răbdare, de iubire pentru Dumnezeu, de speranță în Domnul. "Este de mare folos pentru Biserică", a afirmat el. "Voi hrăniți continuu Biserica cu viața voastră, cu suferința voastră, cu răbdarea voastră. Vă mulțumesc sincer. Biserica, fără bolnavi, nu ar putea merge înainte. Voi sunteți forța Bisericii, adevărata ei tărie."
În fine, s-a întâlnit cu copiii noi botezați și cu părinții lor. "Un copil oferă mereu un cuvânt de speranță prin simplul fapt că există. [...] Un copil este o sămânță pentru viitor. [...] Iar voi, părinții, să îi cereți lui Dumnezeu să vă protejeze copilul. Speranțele noastre stau în copiii noștri. Lor le transmitem torța credinței și vieții, iar ei o vor transmite copiilor lor, nepoților noștri. Aceasta este viața. În Botez le-ați dat credința și astfel credința de pe vremea lui Isus și până astăzi este ca un lanț, transmis prin părinți. Aceasta este o responsabilitate reală! Să nu uitați niciodată de ziua Botezului vostru." După ce a spus că a fost botezat pe 25 decembrie, la opt zile după naștere, conform obiceiului de atunci, Papa Francisc le-a cerut celor prezenți să se roage pentru el și a adăugat: "Bebelușii și copiii plâng, fac zgomot, aleargă... și mă deranjează mult atunci când un copil plânge în biserică și oamenii se așteaptă să fie scos afară. Nu! Este cea mai bună predică. Plânsetul unui copil este vocea lui Dumnezeu. Niciodată să nu îi trimiteți afară din biserică!"
După aceste întâlniri cu credincioșii, Papa Francisc a spovedit mai multe persoane și apoi a celebrat Sfânta Liturghie. La predică a spus că "Biserica anticipează în această duminică bucuria Nașterii și de aceea este numită Duminica Gaudete, sau Duminica Bucuriei". Bucuria Nașterii este o bucurie specială pe care creștinul nu o experimentează doar în acea zi, ci întreaga lui viață. "Este o bucurie liniștită, calmă, o bucurie ce însoțește mereu creștinul. Chiar și în momentele dificile, această bucurie este transformată în pace. Adevăratul creștin nu își pierde niciodată pacea, nici chiar în suferință. Această pace este un dar de la Domnul."
Papa Francisc a subliniat că întâlnim bucuria creștină în rugăciune și în recunoștința arătată lui Dumnezeu și a vorbit despre toți cei care nu știu cum să îi mulțumească lui Dumnezeu și care caută mereu să se plângă de ceva. "Un creștin nu poate fi așa, să se plângă mereu. [...] Nici un sfânt nu a avut fața tristă. Sfinții au avut mereu fețele voioase. Sau, cel puțin, în momentele de suferință, fețele lor arătau pace." În acest sens Pontiful a explicat că pentru a atinge bucuria creștină, care nu este bucuria consumerismului din decembrie, trebuie să ne rugăm și să mulțumim - dar mai există o dimensiune: "Mergeți la ceilalți, la cei nevoiași, material și spiritual. Sunt mulți cei ce suferă și care sunt tulburați în urma problemelor din familie. Duceți-le pacea, ungerea lui Isus, untdelemnul lui Isus care face atât de bine și care mângâie sufletul."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 822, Ultimul acces: 2024-04-30 00:02:38