Colindatori la Biserica „Nasterea Domnului“ din Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colindători la Biserica „Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca

[2014-12-16]
Parohia „Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a primit și duminică, 14 decembrie, colindători la biserica parohială. Colindul a fost cântat azi cu bucurie de cei mai mici credincioși ai parohiei, Grupa „Prichindel“ de la Grădinița „Lumea copiilor“ din Cartierul Gheorgheni. Copiii au fost îndrumați și însoțiți de educatoarea Georgeta Plăcintar, coordonatoarea Comitetului parohial și a parteneriatelor încheiate în fiecare an între parohie și această grădiniță, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Îmbrăcați în veșminte roșii, tivite cu argintiul zăpezii, cei mici au vestit celor mari, asemenea tradiției din satele noastre, Nașterea Mântuitorului, aducând bucurie și zâmbete pe fețele celor care i-au ascultat. Glasurile lor zglobii au răsunat cu vioiciune în biserica plină de credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie. A colindat apoi, înconjurată de acești copii, Alexandra Balica, studentă la Facultatea de Științe Economice și absolventă a Școlii Populare de artă, Secția Canto-Muzică populară. Îmbrăcată în costum popular din zona Sălajului, cu emoția și frumusețea tinereții a adus printre noi eleganța portului tradițional și prin vocea ei caldă a așezat în inimile celor prezenți pacea și voia bună. Ca gazde bune, preoții au oferit colindătorilor daruri, dulciuri și iconițe.
Concurs de desen
Sâmbătă, 13 decembrie, a continuat Concursul de desen, având loc proba practică, la care au participat cei mai harnici dintre copii. Din comisie a făcut parte Andor Komives, conf. univ. dr. la Universitatea de Arta și Design din Cluj. Duminică, 21 decembrie 2014, va avea loc premierea participanților, după Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 838, Ultimul acces: 2024-04-30 16:14:14