Vizita pastorala in Parohia vranceana Paunesti I - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în Parohia vrânceană Păunești I

[2014-12-16]
Credincioșii din Parohia Păunești I, județul Vrancea, l-au avut în mijlocul lor, duminică, 14 decembrie 2014, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum aflăm de la Dragoș Olteanu. Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ și a ținut cuvânt de învățătură.
„Biserica a rânduit ca, în această duminică a Sfinților Strămoși, să se citească Pilda celor poftiți la cină, tocmai pentru a ne pregăti de praznicul Nașterii Mântuitorului Hristos. Suntem invitați cu toții să cinăm împreună cu sfinții lui Dumnezeu, în jurul mesei euharistice din biserică, în ziua Crăciunului, și apoi să continuăm și acasă la masa recunoștinței, pe care trebuie să o arătăm lui Dumnezeu pentru faptul că ni L-a trimis în lume pe Fiul Său, ca să Se jertfească pentru noi și pentru a noastră mântuire“, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Biserica Parohiei Păunești I a fost ridicată între anii 1942-1952, fiind sfințită în data de 14 decembrie 1952 de episcopul Antim Angelescu al Buzăului. Lucrările de pictură au fost realizate în perioada 1955-1957 de pictorul Titel Benea.
Între anii 1998-2001, locașul de cult a trecut prin ample lucrări de restaurare și consolidare.
În semn de recunoștință pentru întreaga activitate, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a oferit părintelui paroh Cristinel Popa distincția de iconom stavrofor. Același rang a primit și părintele paroh Mirel-Septimiu Rusu din localitatea Repedea.
Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 781, Ultimul acces: 2024-04-30 05:40:40