Sarbatoarea Nasterii Domnului in Siria si Liban - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Nașterii Domnului în Siria și Liban

[2015-01-02]
În perioada 24-30 decembrie 2014, credincioșii români din Siria șiLiban l-au avut în mijlocul lor pe Pr. Gheorghe Costea, preotul comunității ortodoxe române din Siria și Liban, împreună cucare s-au bucurat de marea sărbătoare a Nașterii Domnului.
Slujba sărbătorii Nașterii Domnului a fost oficiată la Biserica "SfântaEcaterina" din cadrul Spitalului grec-ortodox "Sfântul Gheorghe" din cartierul Ashrafiye. La slujba au participataproximativ 50-60 de persoane, printre care s-au aflat: Excelența Sa Domnul Dan Sandovici, Ambasadorul României la Damasc, Excelența Sa Domnul Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut, după cum a precizat Părintele Gheorghe Costea, preotul Comunității creștin-ortodoxe române din Siria și Liban. La sfârșitul slujbei fiecare credincios prezent a primit o iconiță cu Nașterea Domnului, Pastorala de Crăciun și Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2015, precum si o carte de rugăciuni oferite prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.
Înciuda războiului civil din Siria ce durează deja de 3 ani Părintele Gheorghe Costea a mers anul acesta și la Damasc pentru a vesti Nașterea Domnului și credincioșilor români din Siria. Astfel, duminică, 28 decembrie 2014, Părintele Gheorghe a slujit în cadrul Sfintei Liturghii oficiate de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea Yazigi Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient împreuna cu Preasfințitul Părinte Grigorie Houri, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi din cadrul Patriarhiei Antiohiei. La Sfânta Liturghie au participat și 10 persoane din cadrul comunității românești din Siria ce sunt încă prezente la Damasc. La sfârșitul slujbei cei prezenți s-au reunit într-unul din salonurile Patriarhiei unde au primit binecuvântarea Preafericitului Ioan; dar și pe cea a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul României prin darurile pe care Preafecirea Sa ni le-a orânduit spre a fi de folos duhovnicesc credincioșilor: Pastorala de Crăciun, Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2015, precum si o carte de rugăciuni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4577, Ultimul acces: 2023-06-04 02:25:20