Sarbatoarea parohiei Timisoara-Iosefin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea parohiei Timișoara-Iosefin

[2015-01-05]
Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost prezent în duminica dinaintea Botezului Domnului în mijlocul credincioșilor din cartierul timișorean Iosefin. Cu acest prilej, Chiriarhul a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în biserica parohială cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”, de preotul paroh Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de preoții și diaconii slujitori ai parohiei.
La momentul rânduit din slujbă, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice duminicale, ce îl prezintă pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul ca Înaintemergător al venirii în lume a Mântuitorului Hristos. În finalul slujbei, pr. Ionel Popescu a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea de a vizita și cerceta această parohie, încredințându-l de dragostea și ascultarea tuturor fiilor duhovnicești ai acestei parohii. De asemenea, părintele paroh a prezentat câteva repere istorice importante din viața comunității ortodoxe de aici, cât și personalități de seamă ce au scris pagini importante în istoria acestei parohii și a oferit în dar Înaltpreasfințitului Părinte Ioan monografia parohiei Timișoara-Iosefin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1159, Ultimul acces: 2023-12-01 00:22:14