Evenimente filantropice si culturale in Arhiepiscopia Craiovei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Evenimente filantropice și culturale în Arhiepiscopia Craiovei

[2015-01-05]
Biserica „Maica Domnului“ - Mântuleasa din Craiova a găzduit, la finele lunii trecute, o acțiune caritabilă destinată copiilor nevoiași din centrele de zi ale Arhiepiscopiei Craiovei, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Cu acest prilej, au fost împărțite cadouri beneficiarilor Centrului de zi „Sfânta Ecaterina“ și copiilor de la Centrul „Best life“, ambele coordonate de Asociația „Vasiliada“. Activitatea s-a desfășurat în cadrul parteneriatului educațional „Din inimi pentru inimi“, organizat împreună cu Liceul de Art㠄Marin Sorescu“ din Craiova. Lângă cei mici au stat preoții parohiei, Constantin, Marius și Ion Reșceanu și cadrele didactice: Lucia Croitoru, Katerina Anghel, Monica Dinca, Emanuela Ciolacu, Ileana Boldișor, Leliana Vlădulescu, Amalia Văduva, Cristina Drăniceanu, Oana Zaharie, diriginți și învățători în cadrul Liceului „Marin Sorescu“.
Tot la finele lunii trecute, Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu“ a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova a găzduit o seară de Muzică și poezie sub genericul: „Voievozii neamului, ctitori și martiri“. Manifestarea a fost dedicată comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni și a 25 de ani de la sacrificiul tinerilor căzuți în Revoluția din decembrie 1989. Invitatul special al serii și cel care a susținut un admirabil recital de poezie a fost cunoscutul actor Emil Boroghină, societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Evenimentul a fost organizat de Fundația „Societatea Ortodoxă a Femeilor“ din Craiova și s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. La reușita manifestării a contribuit și grupul de colindători al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Craiova, condus de Mihai Bogdan.
Recitalul de poezie susținut de maestrul Emil Boroghină a încercat să surprindă cu ajutorul unor cunoscute creații poetice românești, cele mai importante momente ale istoriei țării noastre. Au fost astfel aduse în prim plan figurile luminoase ale unor eroi, voievozi sau oameni simpli, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoșesc, pentru credința noastră creștin-ortodoxă, pentru independență și libertate, începând cu Decebal, Gelu, Mircea cel Bătrân, continuând cu Sfinții Voievozi Ștefan cel Mare și Constantin Brâncoveanu și încheind cu eroii Revoluției din decembrie 2014.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1292, Ultimul acces: 2024-03-23 02:09:34