Eveniment caritabil in Biserica „Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Marghita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Eveniment caritabil în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Marghita

[2015-01-05]
Pornind de la cuvântul Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind însemnătatea Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, care aduce un îndemn părintesc de a se organiza în parohii și mănăstiri, la protopopiate și centrele eparhiale, colecte de alimente, haine, medicamente și bani, pentru a fi distribuite celor aflați în suferință sau în dificultate, la Parohia Ortodoxă Română Marghita II, Protopopiatul Marghita, Eparhia Oradiei, s-a organizat, la sfârșitul anului 2014, un eveniment caritabil, în cadrul proiectului de parteneriat între Biserică și Școală, cu tema „Caritate și spiritualitate“, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
În Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Marghita au fost invitați soliști și grupuri de colindători pentru a susține un concert de colinde în scop caritabil. Dintre participanți s-au aflat soliștii Emilia Borza-Șugar, Sergiu Chirce, Andreea Pușcaș și Alex Dande. S-au alăturat grupuri de colindători din Parohia Abram, (pr. Ionuț Șugar) și Parohia Cuzap (pr. Ioan Toma), grupul de chitariști al Casei de Cultură din Marghita, conduși de Veronica Demeter.
De asemenea, a fost prezentat un colaj de poezii și colinde pregătit de prof. Luminița Prahanca, s-a amenajat o expoziție de icoane pe sticlă pictate de elevii de la Colegiul Național „Octavian Goga“ din Marghita și de la Clubul Copiilor din Marghita și au fost expuse ornamente de Crăciun, sub îndrumarea profesoarelor Florina Iepure și Luminița Prahanca. La final, participanții la eveniment au fost răsplătiți cu diplome și alte daruri, prin bunăvoința Ramonei Faur și Raluc și Crișan.
Corul „Veritas“ de la Colegiul Național „Octavian Goga“ din Marghita, dirijat de pr. prof. Ioan-Bogdan Pop a pregătit special pentru această campanie caritabilă un compact-disc de colinde, banii obținuți din vânzarea CD-urilor fiind destinați familiilor nevoiașe din Marghita. Susținerea financiară pentru apariția CD-urilor a venit din partea unui enoriaș al parohiei, Claudiu Faur, membru mirean în Adunarea Eparhială a Episcopiei Oradiei.
În final, campania caritabilă și-a atins obiectivele, iar prin generozitatea credincioșilor marghiteni s-au adunat bani, alimente, îmbrăcăminte care au adus bucuria Crăciunului și în casele semenilor aflați în nevoi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1176, Ultimul acces: 2023-11-29 21:24:38