Profesorii de religie ortodoxa din municipiul Oradea implicati in actiuni caritabile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Profesorii de religie ortodoxă din municipiul Oradea implicați în acțiuni caritabile

[2015-01-05]
Proiectul caritabil „De Crăciun, adoptă un suflet!“, inițiat de Asociația „Filantropia“ Oradea a Episcopiei Oradiei, aflat la cea de-a VI-a ediție, s-a desfășurat în lunile noiembrie și decembrie, având ca scop promovarea spiritului filantropic în comunitate și implicarea activă a copiilor, tinerilor și adulților, a instituțiilor publice și private, în vederea îmbunătățirii climatului socio-cultural și a locuirii în spiritul sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Peste 200 de beneficiari, copii, tineri, adulți, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități au primit sprijin financiar și material în valoare de 15.000 lei, ca urmare a activităților realizate în cadrul acestui proiect de voluntarii Filantropia.
Începând din 2014, Inspectoratul Școlar Județean Bihor s-a alăturat acestei inițiative printr-un număr semnificativ de profesori de religie care au animat comunitatea școlară, împreună cu numeroși copii și tineri, organizând activități de creație artizanală, culinară și artistică, în cadrul unor târguri tradiționale de Crăciun.
Valorificarea acestor bunuri a fost oferită unor cazuri filantropice identificate de profesorii de religie și copiii coordonați de aceștia. Persoanele defavorizate au simțit bucuria Crăciunului prin afecțiunea dăruită de comunitatea copiilor și profesorilor din școlile lor.
Astfel, cinci copii aflați în situații sociale deosebite și un copil cu dizabilități, de la cinci unități de învățământ din municipiul Oradea s-au aflat între beneficiari. Profesorii de religie și sponsorii Asociației Filantropia Oradea au strâns suma de 2.600 de lei, din care au fost făcute cumpărăturile de Crăciun pentru acești copii.
Profesorii de religie implicați în această inițiativă au fost: Simona Bot și Nicolina Mihuț de la Școala Gimnazial㠄Dacia“; Irina Dem și Sanda Budău de la Colegiul Național „Iosif Vulcan“; Șerban Drugaș, Alina Deliman de la Școala Gimnazial㠄Nicolae Bălcescu“, Ioan Cadar și Violeta Ias de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“; Mihaela Costea de la Liceul de Arte; Adina Pășcuța de la Liceul Teoretic German „Friederich Schiller“; pr. Nicolae Duluș de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu“; Rodica Marian, Călin Perțe, Emanuiela Țăran și Cosmin Bogdan de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“; prot. prof. Radu Rus, pr. prof. Alin Sonea, pr. prof. Dorel Leucea, pr. prof. Alexandru Dulca, arhid. prof. Ștefan Lakatoș și Popovici Florica de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1187, Ultimul acces: 2023-11-30 08:21:33