_6000 de sticle de Agheazma Mare, la Biserica "Sfantul Anton" – Curtea Veche - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

_6000 de sticle de Agheazmă Mare, la Biserica "Sfântul Anton" – Curtea Veche

[2015-01-05]
În ultimii ani, la Biserica Sfântul Anton Curtea Veche – Paraclis Patriarhal din București s-a îndătinat ca la sărbătoarea Botezului Domnului să se ofere credincioșilor prezenți la Biserica Domnească Agheazma Mare în sticle de 1 litru, etichetate cu imaginea bisericii.
Anul acesta, de sărbătoarea Bobotezei care este marți, 6 ianuarie 2015, se vor oferi 6000 de sticle cu Agheazmă Mare credincioșilor care vor fi prezenți la slujbele oficiate în biserică cu prilejul acestei mari sărbători și celor care vor veni pe parcursul întregii zile să se închine în acest sfânt locaș binecuvântat de prezența icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.
În Ajunul sărbătorii Botezului Domnului, luni, 5 ianuarie 2015, s-a oficiat începând cu orele 6:00 dimineața slujba Utreniei, a Ceasurilor Împărătești, iar de la orele 8:00 slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia.
În continuarea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Aghezmei Mari care se oficiază în Biserica Ortodoxă de două ori pe an: în Ajunul Botezului Domnului (5 ianuarie) și în ziua Botezului Domnului (6 ianuarie).
Cu Agheazma Mare sfințită în Ajunul Botezului Domnului sunt umplute cele 6000 de sticle de 1 litru care urmează să fie oferite în ziua de Bobotează credincioșilor prezenți la Biserica Domnească de la Curtea Veche cu hramurile Buna Vestire și Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
În ziua sărbătorii Botezului Domnului, programul liturgic la Biserica Sfântul Anton - Curtea Veche este următorul: de la ora 8:00 slujba Utreniei, de la ora 10:00 slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, iar în jurul orelor 12:00 slujba Aghezmei Mari care se va săvârși în curtea Bisericii pe structura viitorului altar de vară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8262, Ultimul acces: 2023-11-30 22:36:00