Arhiepiscopul Mamberti despre optiunile Papei pentru Cardinali - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Mamberti despre opțiunile Papei pentru Cardinali

[2015-01-05]
Opțiunile Papei Francisc privitor la cei ce vor fi creați luna viitoare Cardinali reflectă universalitatea Bisericii. Astfel consideră Arhiepiscopul Dominique Mamberti, prefect al Tribunalului Suprem al Signaturii Apostolice, care îi succede puțin timp Cardinalului Raymond Burke în această poziție. Prelatul italian a slujit până acum ca secretar pentru relațiile cu statele în cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului.
Într-un interviu pentru Radio Vatican, după anunțul făcut duminică cu cele 20 de nume de Arhiepiscopi și Episcopi ce vor fi creați Cardinali, Arhiepiscopul Mamberti a vorbit nu doar despre alegerea sa pentru însemnele purpurii ci și a celorlalți 19. Întrebat despre alegerea sa, prelatul și-a exprimat bucuria. "Inima mea este plină de recunoștință față de Sfântul Părinte pentru încrederea pe care și-o exprimă numindu-mă între Cardinali, care sunt și consilieri ai săi", a spus el. Numirea sa, consideră Arhiepiscopul, reprezintă o adevărată integrare în Biserica Rome. "Pare, într-un fel, o continuare a celor 30 de ani de slujire adusă Sfântului Scaun, dar acum cu o mai mare responsabilitate datorită însuși faptului de a mă număra între sfătuitorii Papei și datorită inserării în Biserica Romei."
Cât privește opțiunea pentru ceilalți viitori Cardinali, din toată lumea, prelatul a concluzionat: "Cred că este clar că Sfântul Părinte dorește să arate universalitatea Bisericii". Alegerea Episcopilor și păstorilor din diverse colțuri ale pământului, a spus Arhiepiscopul Mamberti, arată intenția Papei Francisc pentru Colegiul Cardinalilor de a fi "reprezentativ pentru universalitatea și diversitatea Bisericii în lume".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1138, Ultimul acces: 2023-11-30 21:17:05