„Poporul care statea intru intuneric a vazut lumina mare…“ - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Poporul care stătea întru întuneric a văzut lumină mare…“

[2015-01-08]
Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului)
Mt. 4, 12-17
În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să locuiască în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon și Neftali, ca să se împlinească ceea ce s-a zis prin Isaia prorocul, care zice: „Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor; poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit“. De atunci a început Iisus să propovăduiască și să spună: Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor.
Odată cu Duminica de după Botezul Domnului se încheie un ciclu de praznice menite să ne reașeze în dinamica liturgică și ascetică a vieții duhovnicești. Textul evanghelic în variantă mateiană, deși extrem de scurt, este bogat în semnificații. Paralelele sinoptice (a se vedea Mc. 1, 14-15 și Lc. 4, 14-15) întregesc cu mici detalii textul din Matei. În cuvinte concise, evangheliștii sinoptici prezintă începutul activității Domnului. Acest început este marcat de îndemnul care reia mesajul Sfântului Ioan Botezătorul: „Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor“.
Mai multe detalii în “Ziarul Lumina”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1414, Ultimul acces: 2024-02-23 06:41:33